Kozijnen waterdicht monteren in houtskelet???

Aernout

  • #1
Ik ben bezig een uitbouw te realiseren.
Als eerste de opbouw omschrijven:

184mm dikke wanden (CLS) met dampdichte folie binnen, dampopen buiten. Aan de buitenzijde komt nog 22mm op de CLS om daar kunststof rabat op te monteren.

Hoe plaats ik hier netjes een kozijn in? Ik kan natuurlijk een opening in het houtskelet opnemen met een beetje overmaat om het kozijn te kunnen nastellen. Maar hoe werk ik dit waterdicht en tochtdicht af???

Mijn eerste gedachte is om de DTS kunststof dorpel op DPC folie op de opgemetselde fundering te zetten, en de zij en bovenkant van het kozijn rondom met compriband in de opening te zetten.
Het kunststof rabat werk ik af met een hoekprofiel wat tegen het kozijn aan valt, en boven het kozijn een waterslag van aluminium.

Heb ik dit goed bedacht? Kun je compriband eerst op het kozijn plakken en dan in één geheel in de opening van het houtskelet schuiven??? Of hoe plaats je anders compriband?
Hoe groot moet de overmaat zijn om compriband er tussen te krijgen?

Bij voorbaat dank voor uw reacties!
 

Thijss

  • #2
In de detaillering die je omschrijft lijkt het of het kozijn vlak met de gevelbekleding komt te liggen. Als dit zo is zou ik een stelkozijn (aanslag latten aan je kozijn) gebruiken.
Dit stelkozijn maak je dan ook 22mm, hierop kun je ook je rabat monteren. Aan de onderzijde, bijvoorkeur tegen de fundering ipv erop ivm het voorkomen van koudebrug.

Om het goed te kunnen beoordelen is een detailtekening handig.

Mocht je toch al op zeker voor je eigen oplossing gaan, dan zou ik het afschuimen met een pur (een elastisch blijvende) ipv de compriband.
 

Camino

  • #3
Om de compriband te kunnen bevestigen heb je ongeveer 3 mm speling per kant nodig. Anders rolt de compriband van het kozijn af als je deze in het frame probeert te plaatsen. Het is veel gemakkelijker om eerst het kozijn te stellen en vervolgens het houten frame hier omheen te schroeven dan is er geen speling wat de waterdichtheid ten goede komt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu