Kozijn verankeren aan vloer?

IngeM

  • #1
Is het nodig om een kozijn (in dit geval 2 balken die tussen een betonnen vloer en een dikke balk zitten) te verankeren aan die betonvloer. Ik wil muren maken van 10 cm Ytong en dat mag je niet op de vloer lijmen heb ik begrepen (zet ze los op dunne laag plastic).
Naar mijn idee wordt het zo een gammele bedoening onderaan het kozijn. Ik heb Ytong van 40x60 en die veranker ik om en om in het kozijn. De muren zijn kort, beide kanten kozijn ong 120 cm.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe breed is het kozijn ?
 

Fiesiekus

  • #3
Deurkozijn neem ik aan? Iets dergelijks heb bij een glabo-muurtje bij de hand gehad. Heb ik wel verankerd met een "rechte haak" Vooral het dichtdoen van een deur geeft behoorlijke klappen.
 

IngeM

  • #4
Het is inderdaad een deurkozijn, het meet 83x194. De muurtjes worden net zo hoog (tussen vloer en balk 'geklemt'). Eén muurtje grenst aan de andere kant aan een muur, de andere aan een gebint (oude boerderij).
 

IngeM

  • #5
Dank voor je tip met de hoekijzers.
Wat kan het toch simpel zijn, je moet er alleen even opkomen!
 

Fiesiekus

  • #6
Hoekijzer heb ik 4 mm ingelaten in het hout en aan de "vloerkant" onder de kozijnstijl bevestigd; dan zie je 'm ook niet meer en zit ie aan de muurkant niet in de weg.
 

IngeM

  • #7
Ja, dat is helemaal fraai natuurlijk. Omdat het hier een soort werkplaats betreft, is fraaiheid wat minder belangrijk. Ze zitten nu in het zicht, want ik heb ze in de deur-dicht-sla-richting gezet, dus dwars op het kozijn. Kunnen we nog eens flink met de deur smijten!
In ieder geval dank voor de tip. Ik ga hier eens vaker gebruik van maken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu