C.v. leidingen bovenverdieping deels koud

BlijdorpKlus

  • #1
Hallo medeklussers,

Ik zit met het volgende c.v.-leidingraadsel. Enkele radiatoren blijven koud, ook met open thermostaatkraan (en na ontluchting).
Bij nadere inspectie blijken aan- en afvoerleidingen gedeeltelijk koud.

De c.v. - (losse-)haardcombinatie (Selekt van Faber uit '94) staat in de woonkamer op de tweede verdieping. Op deze verdieping is aanvoer en retourleiding warm. Op de foto (die je een kwartslag naar rechts moet denken) is de doorvoer naar de 4e verdieping (linkergaten) te zien.



Op de vierde verdieping is de aanvoerleiding (komt op de foto van onderen) (redelijk) warm en de afvoerleiding koud. Aanvoer en afvoer-aftakking die naar één van de radiatoren + expansievat leidt(dunne buizen), zijn beide koud.



Bij binnenkomst in de slaapkamer is de aanvoer naar de eerste radiator (bovenste dikke buis) warm, maar beide dunne buizen die naar de tweede slaapkamerradiator leiden zijn koud.



De radiatoren zelf zijn ouderwets.



Ik begrijp eigenlijk niet goed hoe dit kan, maar misschien zijn er verschillende problemen tegelijkertijd. Kan de overgang van dikke naar dunne buis de doorvoer stremmen ? Maar hoe komt het water dan nog retour ?

Ik ben benieuwd naar tips.
 

Speedypul

  • #2
De convectoren die wel warm worden al een keer dicht gehad, worden anderen dan wel warmer?
Eventueel pomp standje hoger zetten (indien mogelijk)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu