Koud dak isolatie onverstandig in garage?

JakobA

 • #1
Beste klussers,

Ik ben voornemens een werkkamer te realiseren in mijn garage. Gaat hier om een vooroorlogse garage met halfsteens muren en bitumen dak zonder isolatie. De kamer zal enkel met een elektrische kachel verwarmd (en vorstvrij gehouden) worden.

Nadat ik me heb ingelezen over dakisolatie twijfel ik een beetje wat wijsheid is. Ik zie het niet zitten om de dakbedekking te vernieuwen om een warm dak te maken, dat is te duur.

Vraag is of ik niet uit kan met een koud dak. De kamer wordt immers beperkt (enkele uren per dag door een persoon) gebruikt waardoor het woonvocht - en daarmee de kans op vochtproblemen) beperkt blijft.

Alternatief is natuurlijk een omgekeerd dak. Reden dat ik hierover twijfel is dat me dit lastiger te realiseren lijkt (aansluiting van de platen op de hoeken/randen) en het lijkt mij dat de isolerende waarde dan lager is.

Een combinatie van koud en omgekeerd dak dacht ik ook nog aan maar ik kan hierover helemaal niks terug vinden op internet dus kan me voorstellen dat dit juist voor meer problemen kan zorgen dan het oplost.

Ik ben benieuwd hoe jullie over denken en wat een goede oplossing zou zijn in termen van praktische realisatie en isolerend resultaat.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De combinatie van isoleren noemen ze duodak. Wellicht kan je dan wel iets over vinden.
  Aan de warme kant isoleren is al zoveel over geschreven, je wil het niet weten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu