Kosten warm tapwater

Karthur8

 • #1
Hoi,.

Ik zit waarschijnlijk op het verkeerde forum maar dacht zo bij mijzelf " ik probeer het gewoon er zitten vast klussers tussen die wonen in een appartementencomplex met een warm tapwater voorziening .

We hebben hier in de flat de afrekening gehad van het warm tapwater. Sinds kort is er een installatie geplaatst voor warm tapwater welke de geisers heeft vervangen. Dit zou nagenoeg niets uitmaken uiteindelijk qua kostprijs vergeleken bij het geiserverbruik. De rekening is echter zo hoog uitgevallen bij iedereen dat ik me afvraag of de prijs per kubieke meter wel klopt waar de berekening op gebaseerd is geworden. Deze is namelijk 11,30 euro.
Dat de prijs per kubieke meter overal wat afwijken zal begrijp ik...Het gaat mij er om of deze zo extreem hoog is vergeleken met wat anderen betalen dat er waarschijnlijk een fout is gemaakt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #2
  11,30 euro per kuub? :oops:
  Das fors.
  Is dat exclusief of inclusief vast recht en dergelijke?
  Groeten b
   

  DexterXL

  Specialist Verwarming
  • #3
  €11.30 p/kuub gas??? ik weet niet hoe je aan dit bedrag komt, maar
  voor aardgas is dat ongeloofwaardig, zelfs voor propaan red je dit echt niet,
  ik vermoed dat iemand verkeerd heeft zitten rekenen :roll:
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #4
  €11,30 per 1000 liter warmwater misschien :oops:
   

  Kacheltje

  • #5
  De prijs zal best berekend zijn aan de hand van het gasverbruik plus de aantal m3 water. De totaalprijs wordt verdeeld door de standen van het warmtapwater te registreren en die te delen op het totaal.

  fictief voorbeeld om een inzicht te geven:
  gasverbruik totaal 100 m3 waterverbruik 50 m3.
  Gasprijs 60ct/m3 waterprijs 100ct/m3
  60 euro+ 50 euro=110 euro.
  Als je 4m3 warm tapwater gebruikt hebt (4/50) x 110 = 8,80 euro.
  Bedragen kloppen in deze niet nogmaals. :wink:

  Je zal wat duurder uit zijn, vanwege de lange afstanden zal er een circulatieleiding zijn aangebracht die 24/7 op minstens 60 graden wordt gehouden. Dit veroorzaakt warmteverlies en zal meewegen in de prijs van 1m3 warm tapwater. en wat kosten voor het rondpompen om het warme water op temperatuur te houden. een x aantal kwh stroom dus.

  Met vastrecht en door het centrale "grootverbruik" zal je wat kosten hebben die vergelijkbaar zijn met een eigen gasmeter. De gasprijs voor grootverbruik ligt wat lager dan voor een kleinverbruiker.

  het stukje onderhoudt/afschrijving komt of uit de servicekosten of wordt verdeeld over het verbruik. Dit kun je navragen bij bv. de vve of verhuurder.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Bij de eindafrekening wordt het pas duidelijk of u (veel) meer betaalt dan andere jaren, de geiser zat eerst bij de gasmeter op.
  De bedragen voor warm water en gas samen moeten opgeteld ongeveer bij elkaar in de buurt komen vergeleken met andere jaren.
   

  Karthur8

  • #7
  Bedankt voor jullie antwoorden...

  We betalen veel en veel meer dan voorgaande jaren. De woningbouw vereniging had ons echter gezegd in een brief dat het ongeveer even veel zou gaan worden als voorgaande jaren . Als we dit hadden geweten waren er zeker niet veel geweest die hun handtekening onder het voorstel gezet zouden hebben. Ik denk zelfs helemaal niemand van de 48 woningen. Ik heb de afgelopen 15 jaar elk jaar een leuk bedrag teruggekregen van rond de 250 euro bij de eindafrekening van de servicekosten en nu ineens moet ik 400 euro bijbetalen. En dit bedrag is in zijn geheel afkomstig van het warm tapwater. Dit scheelt maar liefst 650 euro. Ik woon alleen en heb een afwasmachine dus om af te wassen heb ik ook al niet dagelijks warm water nodig. Aan de meter ligt het niet want een verontruste buurvrouw kwam vanmiddag langs ( toch nog een lichtpuntje :lol: ) met hetzelfde verhaal.

  Maar om bij de vraag te blijven....Het gaat mij er alleen om of 11,30 euro nu een bedrag is wat buitensporig hoog is of niet per kubieke meter.

  Ik bedoel dat als degene welke er ervaring mee hebben niet meer bijvoorbeeld dan twee of drie euro betalen per kuub ik er van uit kan gaan dat er in de berekening iets verkeerd is gegaan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu