Kosten aanleg vloerverwarming

KarrelL

  • #1
Hallo,

In mijn aangekochte woning ligt een plavuizenvloer die gelegd is in het cement. De vloer is 45 jaar oud en nu willen wij dit eruit laten halen en in de vloer vloerverwarming laten aanbrengen. Ik heb begrijp dat dit niet zomaar gedaan en wanneer de plavuizen in het cement zijn gelegd en er dus aardig wat handeling nodig zijn om dit weer in orde te maken. Er vinden verschillende verbouwingen / verbeteringen plaats in mijn woning waar Ik mij ook vooraf had ingelezen in wat het zou gaan kosten echter loopt dat van de vloerverwarming wel erg ver uit de pas. Nu komt het uit op ca. €12000,- voor het verwijderen van de plavuizen vloer, egaliseren, frezen, aanleggen vloerverwarming en opnieuw egaliseren. Wellicht dat iemand kan vertellen dat dit wel eens zou kunnen kloppen en ik in dit geval niet goed gerekend heb. Uiteindelijk zal het moeten gebeuren ;-). Het gaat om een oppervlakte van 60m2.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Uit de forumregels: Er worden geen kostprijzen van materialen en arbeid gegeven.
 

ADDave

  • #3
We doen hier geen uitspraken over prijzen of prijsopgaves door derden. Dit is een klusforum voor mensen die de klus zelf willen uitvoeren
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
KarrelL schreef:
kosten voor het verwijderen van de plavuizen vloer, egaliseren, frezen, aanleggen vloerverwarming en opnieuw egaliseren.
Die kosten (zonder bedragen te noemen) vergeet men voor het gemak graag, wanneer diverse vloerverwarmingssystemen met elkaar vergeleken worden.

Voordat je een huis met een hoog overbod koopt, schat je dit soort kosten toch ook in...??

De berekening, die je hebt gemaakt komt "aardig" overeen met de kosten voor het verwijderen van een vloer (en dan heb je nog niet eens het afvoeren van puin etc benoemd)
Wanneer je opbouwruimte hebt om over de plavuizen vloer een nieuwe vloer aan te brengen gebaseerd op een droogbouwsysteem, kan het per saldo wel eens voordeliger kunnen zijn.
Die paar honderd euro kosten voor het vervangen van de oude vloer kan je m.i. beter aan een modernere vloer besteden.
Er zijn echt wel andere mogelijkheden beschikbaar dan rigoureus de bestaande vloer te verwijderen en opnieuw op te bouwen.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu