Koppelen warmtepomp en cv

Bo12345

  • #1
Ik heb sinds kort een zonneboiler en een hybride warmtepomp (en ook een cv). Hebben mensen tips hoe dit aangesloten moet worden op mijn cv en hoe ik er voor zorg dat het regelsysteem van mijn cv niet meer "de overhand" heeft. Ik zou graag willen dat het regelsysteem van mijn warmtepomp centraal de warmte toe- en afvoer regelt... Ik hoor het graag als iemand iets te binnen schiet!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Wat mij als eerste te binnen schiet: kom eens met meer informatie.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
Welk merk en type ketel warmtepomp? Hoe is de aansturing wa ruimtethermostaat, nageregeld of niet welk verwarmingssysteem eventueel paar fotos erbij
 

Bo12345

  • #4
Sorry dat er weinig info is! Ik heb een NIBE F1255PC BE Aard-warmtepomp waarop mijn zonneboiler is aangesloten, Nibe F2040 hybride warmtepomp en een Nefit Bosch 9000i HR ketel. Het is een modulerende thermostaat en is ingeregeld. De hybridepomp is aangesloten met de verwarming ende boiler ook met het tapwater.
 

Bo12345

  • #5
Hoe kan ik het regelsysteem aanpassen, of welke sensoren zorgen ervoor dat het regelsysteem zo werkt? Het zou zonde zijn dat de boiler nog aan het opwarmen is op warmte "over heeft" terwijl de cv dan aan staan.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Waarom heb je én een water-water warmtepomp, én een CV én een hybride lucht-water warmtepomp? Hier in huis kan de Nibe 1245PC het prima in z'n eentje af om het huis warm te houden. Met een zonnecollector en buffervat erbij mag je al helemaal geen gebrek aan tapwater hebben...
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
Ik zou met de water water warmtepomp het bovenste deel van een buffer opstoken en een separate boiler. Hier kan eventueel de zonnecolector bij opgekoppeld worden dmv een extra spiraal in de buffer en of boiler
Als je niet volledig op de wp wil vertrouwen zou je ervoor kunnen kiezen om eventueel elektrisch bij te stoken dan is alles all electric wil je dit niet dan de ketel als bijstook gebruiken.
Vanuit de buffer zou je dan je cv systeem kunnen voeden dmv een 3wegmengventiel die max 40 a 50 graden doorlaat
 
  • Like
Waarderingen: Bo12345 en Vonken_trekker

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #8
Ik zou eerst eens beginnen met het lezen van de installatie instructies, als u dit niet begrijpt of juist kan interpreteren dan niet aan beginnen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu