Koolborstel vonkt ernstig, soms draait de trommel niet

Lvgellecum

  • #1
Hallo allemaal,

ik hoop dat iemand mij kan helpen.
bij mijn wasmachine draait af en toe de trommel niet, en als ik er onder kijk als de trommel wél draait knettert en flitst het heel erg in de buurt van de koolborstels.
ik vermoed dat deze dus vervangen moeten worden. nu heb ik nóg een Whirlpool wasmachine, en daar is de trommel van stuk. zou het mogelijk zijn om van deze twee wasmachines weer 1 wasmachine te maken die het wél doet?

de wasmachine met de vonkende motor is een Whirlpool AWG 719/10
NA-924506669
de wasmachine met de kapotte trommel is een Whirlpool AWM 847/WP
NA nummer niet 123 gevonden, denk dat het dit is
419626012742

alvast erg bedankt!

Loes
 

ChrisHa

  • #2
Loes, dat lijkt wel op wat er bij ons gebeurde toen de koolborstels op waren, dus dat is een kijkje waard.

Onder de koolborstels is nog niet de ziekte uitgebroken zoals bij printers, namelijk dat elk printermodel een eigen cartridge krijgt. Ze lijken allemaal behoorlijk op elkaar. En als ik bij een online onderdelen-leverancier kijk naar koolborstels voor de AWM 847 WP zowel als de AWG 719 10 krijg ik de WHIRLPOOL KOOLBORSTELSET "L" ORIGINEEL aangeraden.

Dus als die borstels een beetje op elkaar lijken, zou ik het overzetten.

Niet links en rechts verwisselen...
 

Swblom

  • #3
Hallo Loes,

Een paar koolborstels zijn toch niet zo duur dat je er gebruikte voor gaat nemen? Kans is groot dat die ook al bijna op zijn.

Mijn insteek zou zijn om nieuwe in te bouwen zodat je weer jaren vooruit kunt. Dat zou ik ook snel doen en niet meer met die vonken doordraaien. Die kunnen namelijk ook de motor beschadigen en dan ben je veel verder van huis.

Succes
 

Lvgellecum

  • #4
Tjah, ik wilde eerst even kijken of het toch echt wel de koolborstels zijn voordat ik iets ga kopen. ik heb op het moment niet het budget om nieuwe koolborstels te kopen, dus zal ik het hiermee moeten doen.

ik vond het zelf ook wel een goed idee om gewoon de motor om te wisselen, maar dan moet ik nog even kijken of het wel dezelfde types zijn.

alvast erg bedankt voor jullie hulp!!!

loes
 

ChrisHa

  • #5
Motor? Maar dan moeten die stekkers ook passen. Koolborstels zijn er op gebouwd om vervangbaar te zijn, en hebben geen voltageproblemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu