Kookgroep gebruiken voor een gewone WCD

Daan1988

  • #1
Hallo,

Ik heb in de keuken een kookgroep ( 2 x 230 volt). In de inbouwdoos waar deze groep uitkomt zijn de twee nullen, twee fasen en de aarde draad afgedopt. Tot nu toe heb ik nooit behoefte gehad aan een stopcontact op deze plek omdat ik op gas kook zonder elektrische ontsteking.

Nu overweeg ik een nieuwe gaskookplaat te kopen met elektrische ontsteking. Ik zou daarom graag een gewone WCD aansluiten zodat ik het snoer van de gaskookplaat daarop kan aansluiten.

Mag ik daarvoor 1 nul-draad, 1 fase-draad en 1 aarde-draad gebruiken? Twee aders blijven dan afgedopt in de inbouwdoos zitten. En maakt het dan nog uit welke nul-draad en fase-draad ik gebruik?

Ik hoor het graag!

Groet,

Daan
 

CV__

  • #2
Is het andere eind wel aangesloten dan?

Inbouwdoos van kookgroep past niet zomaar een normale wcd op; de dozen bedoeld voor Perilex zijn namelijk groter.

Elektrische ontsteking is ook een nulverbruik, dus die gasplaat kun je op een willekeurig stopcontact aansluiten.

Maar ik snap niet waarom je nu nog een nieuwe gasplaat zou kopen, zeker als je de infra voor elektrisch koken al hebt liggen. Inductie is zo veel fijner.
 

Daan1988

  • #3
Je bedoelt in de meterkast? Dat is aangesloten inderdaad. Er zit momenteel een normale inbouwdoos. Mochten we ooit overstappen op elektrisch koken, dan zal ik ook de inbouwdoos moeten aanpassen. Voor nu willen we graag op gas blijven koken, deels uit gemak omdat we dat gewend zijn ;). Inductie is ook wel een overweging, maar ik wil graag even alle mogelijkheden op een rijtje zetten. Ik ben dus vooral benieuwd of mijn voorstel mag.

Er zit trouwens geen ander stopcontact in de buurt dat ik kan gebruiken.
 

CV__

  • #4
Dat is raar.

Voor zover ik weet mag jouw voorstel gewoon.

Maar ik kan je koken op inductie echt aanraden hoor. Zoveel sneller en fijner, en minder afzuiging nodig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu