Stank uit leiding koof

Jorvans

  • #1
Hallo medeklussers,

Wij wonen in een huis uit 2005. In ons huis bevind zich een koof waar de standleiding doorheen loopt naar het dak. Sinds een jaar hebben we last van een muffe lucht in onze badkamer achter het toilet. Toilet staat tegen de koof en is aangesloten op dE standleiding. Eerst dacht ik aan een eventueel lek aan het riool. Een rookinspectie laten uitvoeren, maar dat leverde niets op. Mensen dachten dat de ruimte rond de riolering die vanuit de kruipruimte naar het dak loopt niet goed was afgedicht. Het advies om dit onder de kruipruimte af te dichten met pur schuim. Dit gedaan, maar het probleem blijft. Toiletwand opengebroken en ook bij de riolering in de koof afgedicht met pur. De lucht zit nu ook in de keuken op de begane grond. De lucht komt uit het kastje dat tegen de koof staat. Hebben jullie nog tips om me verder te helpen?


Vergeten te vermelden: ik heb ook gecontroleerd of de ventilatieroosters voor de kruipruimte niet verstopt zaten, dit is ook niet het geval.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Jorvans schreef:
Mensen dachten dat de ruimte rond de riolering die vanuit de kruipruimte naar het dak loopt niet goed was afgedicht. Het advies om dit onder de kruipruimte af te dichten met pur schuim. Dit gedaan, maar het probleem blijft.
Dat is toch een vreemd antwoord. Tijdens de rooktest zie je toch waar deze uitkomt. Heb je kunnen zien waar de rook wel uitkomt.
 

Jorvans

  • #3
Er zit dus geen lek in mijn riolering. Ze dachten dat er ruimte rondom de rioleringsbuis zat, waardoor de lucht uit de kruipruimte ging rondcirculeren in de koof en het via het bedieningspaneel van het toilet zijn weg naar buiten zocht. Misschien niet helemaal duidelijk geformuleerd van mij.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Nou, lucht uit de kruipruimte of uit het riool daar zit nogal verschil in. Ik neem aan dat je ergens een luik hebt wat toegang tot de kruipruimte geeft. Dezelfde lucht zou je uit je koof moeten komen. Daarna maak je ergens een stankslot los even snuiven en je weet genoeg. :lol: Lucht uit een riool is werkelijk ondragelijk. Althans dat vind ik.
 

Jorvans

  • #5
In eerste instantie dacht ik aan een klein lek in het riool. Dit was het dus niet. Ik snuif ook niet dagelijks een rioollucht op :shock:. Het is meer een muffe lucht die ik ruik. Het lijkt inderdaad wel veel op de lucht uit de kruipruimte. Als ik idd aan een open riool ruik ga bijna over mijn nek :mrgreen:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Heb je ergens rook gezien. Kwam er wel rook uit de ontluchting, misschien ergens een hemelwaterafvoer of heb je helemaal niets gezien.
Als standleiding in de vloer van de begane grond is dicht gepurd zou dat moeten helpen.
Wat heb je voor vloer. Vloeren kunnen hol zijn. Woon je in een rijtje.
 

Jorvans

  • #7
Enige rook die ik heb gezien is uit het dak (ontluchting). Voor de rest nergens. Ik woon in een rijtjes woning. De vloer bestaat uit ongeveer 6 á 8 cm beton met daaronder een laag piepschuim van ongveer 20 cm.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Je weet zeker dat jouw vloer massief is. Mocht deze toch hol zijn dan zou je aan de bovenzijde, kant van de vloer, de standleiding ook dicht moeten purren.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Toen je rook inspectie liet uit voeren was toen de koof geheel open, kon je de gehele standleiding controleren?
 

Jorvans

  • #10
Ik heb vandaag de koof op de beneden verdieping open gemaakt om het ook daar met pur schuim te dichten. Tot mijn verbazing was het niet een beetje tocht wat ik voelde maar het waaide echt stevig. Na de koof verder geopend te hebben kwam ik erachter dat er uitwerpselen van een dier lagen. We hebben een houtenskelet bouw huis, met kunststof platen aan de voorzijde. Het zou kunnen zijn dat hij door de islolatie de koof in is geggaan. Ik heb de koof even tijdelijk gedicht met een plaatje hout en bel morgen de ongedierte bestrijding om te laten onderzoeken wat het is.

In onze buurt komen steemarters voor :shock: en ik hoop niet dat we daarmee te maken hebben.

Wordt vervolgd...... :shock:
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
Er zijn ook elektronische marterverdrijvers ga maar eens googlen.
Heb goede ervaring met dit soort apparaten om muizen uit de volière te weren en de katten uit de tuin te houden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu