Kolomkast badkamer ophangen zonder te boren

Tekton

  • #1
Hoi Klussers,

Is het mogelijk om een kolomkast op te hangen zonder in de muur/tegels te boren?
ivm het huurcontract mogen wij niet in de muren boren. Toch zou ik graag een kolomkast willen hebben die aan de muur hangt.
Ik dacht zelf om een paar latjes van 18mm dikke mdf te gebruiken deze op de tegels te plakken met bison montagekit en daarop de kast te monteren.

Zou dat kunnen werken of is het onbegonnen werk?

Een ander mogelijkheid zou zijn om 4 pootjes onder kunnen schroeven, maar dat lijkt me niet echt stabiel.

Alvast bedankt
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mdf scheurt uit en gewone montagekit is mogelijk niet sterk genoeg. Ik zou de kast verhogen zodat je de juiste hoogte hebt (een u-vormig onderstel maken met de open kant naar voren is daarbij veel stabieler dan 4 pootjes). Daarnaast zou ik de kast in ieder geval op 1 punt boven/achter aan de muur verankeren ivm omvallen als er iemand aan trekt. Liefst eigenlijk 1 haak toch in de muur bevestigen, anders wellicht gewoon een vuren lat met high tack kit tegen de muur en daar een haak in, maar boren en schroeven is uiteraard altijd beter....).
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ik denk ook niet dat het ophangen lukt zonder te boren en schroeven. Met kit kan tegenwoordig veel maar een hele kast aan de muur kitten zou ik niet riskeren.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Mag je wel kitresten achter laten op de muur?
Of staat daar over niets vermeld?
 

Haplo

  • #5
Als je met kit gaat werken die sterk genoeg is, en je zou dat later moeten verwijderen heb je denk ik meer problemen dan 2 gaatjes (desnoods in de voeg) boren.
Als je hem op pootjes zet kun je de voorste 2 pootjes net even iets hoger doen dan de achterste. Zo leunt de kast iets naar achteren en kan niet omvallen.
 

Sander 1972

  • #6
Je hebt ook wand verwarming voor in een badkamer, in mijn woning mag er daarom ook in de muur van de badkamer niet geboord worden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu