Koelkast op verlengsnoer met randaarde 2300 WATT

Mike3

  • #1
Beste forumleden,

Ik heb een verlengsnoer gekocht voor mijn tafelmodel koelkast.
Er staat het volgende op het etiket: belastbaar tot 2300 WATT.
Er staat ook nadrukelijk op: Met randaarde circa 5 meter snoer.
In het Duits staat er een waarschuwing: Nur zur Verwendung in trockenen Räumen. ( De medewerker zei dat dit betekend dat deze kabel niet nat mag worden. )
Ik wil deze kabel op mijn tafel model koelkast aansluiten en ik zou graag willen weten of dit veilig is ?

Op het etiket staan afbeeldingen van: Een beeldscherm, een lampje, een koffiezet aparaat en een naaimachine maar volgens de medewerker was er simpelweg geen plaats voor een afbeeldingen van een koelkast op het etiket toen ik hem vroeg waarom er geen afbeelding van een koelkast op staat.
Nou geloof ik wel dat deze kabel goed is maar ik wil toch nog graag een bevestiging of ik echt de juiste kabel heb kwa veiligheid want ik heb gelezen op internet dat als ik de verkeerde kabel zou hebben op een koelkast dit brand zou kunnen veroorzaken. Ik hoop dat ik de veilige kabel gekozen heb en dat randaarde voldoende is. Natuurlijk sluit ik deze verlengsnoer aan op een geaardstopcontact anders zou het geen functie hebben. Maar alvast bedankt voor de bevestiging of deze kabel veilig is voor op mijn koelkast.

Met vriendelijke groet,
Mike
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Een koelkast vraagt maar een paar honderd Watt vermogen. Dus met 2.300 Watt en randaarde zit je goed. De verlengsnoer kan inderdaad beter niet nat worden, maar dat geldt ook voor de gewone snoer van je koelkast en de meeste mensen doen niet aan waterballet in hun keuken.

Er waren in het verleden incidenten met verlengsnoeren die ondanks keurmerk niet veilig waren, maar dat kun je als leek moeilijk beoordelen. Je moet maar vertrouwen op de zaak waar je het hebt gekocht.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Let wel op, dat je later niet in de verleiding komt er met een stekkerdoos ook nog een magnetron of waterkoker op aan te sluiten. Dan is de kabel te licht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu