Verlichting en Koelkast

JFSG

  • #1
Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met het bouwen van een mini bar, alleen zit ik met de volgende vraag.

In mijn ontwerp heb ik zowel een mini-koelkast als een aantal LED's verwerkt. Graag zou ik willen dat deze samen staan aangesloten op 1 stekker, aangezien teveel bedrading, het idee enigszins zouden verpesten.
Nu heb ik jaren geleden op school wel eens wat Elektrotechniek gehad, maar ben dit ook grotendeels weer vergeten. Mijn vraag is dan ook of dit mogelijk is, en hoe ik dit dan zou moeten maken.

Het liefst zou ik ook een controller voor de LED's erin verwerken, zodat RGB een optie is, en de lichten niet continu branden.

Alvast bedankt!
 

Cheater

  • #2
Zit er op je mini-koelkast al wel een 'licht-schakelaar' achtig iets?

Zo nee, dan zul je over het mechanische gedeelte ook na moeten denken. Dat betekend dan, boren in plastic of metaal (met emaille 'geverfd'), (wat weer roest kan veroorzaken), en mogelijk een mogelijkheid om je koeling aan kwijt te raken.

Als je dat bedacht heb, wat wil je met de RGB led(s) bereiken? Welk effect?

Over de spanning is genoeg te bedenken. Volgens mij is in zo'n mini koelkast al een lagere spanning aanwezig? Kijk eens naar de motorspanning. Indien het allemaal 230 is, zijn er vast wel weerstanden voor je 230v naar ledspanning te brengen.
 

JFSG

  • #3
De mini koelkast heeft voor zover ik weet geen enkel schakelknopje.

Het koelkastje wordt echter een onderdeel van een gehele minibar. Het gaat namelijk om een kast met 4 vakken, met daar een serveer gedeelte aan. De kast zelf zal dan dienen als plaats om drankjes te bereiden.

Het is een kast die aan de voorkant en achterkant open is, en er is aardig wat ruimte over om de koelkast in te plaatsen. Deze zal wel ingebouwd worden, maar hierna is er zowel boven, onder, als achter de koelkast ruimte over. Zat al te denken om een oude PC uit elkaar te halen, en hiervan zowel de ventilators als de PSU eruit te halen, en alles hierop aansluiten.

Nu moet ik er wel bij vertellen dat het idee er is om de serveerkant af te sluiten met dun triplex, en hier de leds in te monteren. Daarover dan nog een laag met lichtdoorlatend wit plastic.
Ik denk dat ik daarentegen dat ik als leek nog wel iets teveel op mijn bord heb genomen, dus zal waarschijnlijk het houden bij gewone LED's, ipv RGB.

Thanks!

Het koelkastje is 12v.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu