Oven en koelkast op een groep

Horst

  • #1
Hallo,

Ik heb een ikea keuken gekocht en wil eigenlijk de oven en de koelkast als dit kan / mag op een groep zetten. (Er zit nog een lege doos met leiding direct naar de meterkast en dat zou een hoop werk schelen als ik beide apparaten hier op zou kunnen zetten)

Nu heb ik twee vragen.
De oven heeft een aansluit waarde van 2600 Wat (ikea oven Tjanlig) alleen van de koelkast is de aansluitwaarde onbekend (FROSTIG SC100/ 17 ) heeft iemand een idee of de ze bij elkaar kunnen / mogen???

Het stop contact zit precies tussen de apparaten in en is net te ver om met het standaard snoer te bereiken (zowel koelkast als oven) mag ik hier een verlengsnoer tussen zetten en deze achter de plint te leggen of is het verstandiger het orginele snoer te vervangen voor een langer exemplaar??? (zijn er trouwens langere snoeren in de handel waar al een stekker aanzit??)

Het zijn weer een hoop vragen maar beter eerst alles op een rijtje als straks problemen.

alvast bedankt voor de input!!

groet,
Horst
 

Kacheltje

  • #2
Formeel zal de oven op een apparte groep moeten.
Opgeteld komen de 2 apparaten niet boven de 3680 watt uit en zal dit geen probleem zijn.
Als men een installatie ontwerpt dient men zich er aan te houden.
Als het gaat om een oud huis geldt de oude regel van max 3500 watt.

Zelf zou ik ze bij elkaar zetten als het werk om een extra groep grote gevolgen heeft voor de rest van je woning om die extra groep aan te brengen.
 

Willem100

  • #3
Elke bouwmarkt verkoopt verlengsnoeren met aangegoten stekkers welke je kunt afknippen bij de stekkerdoos en daarna aan het apparaat kunt monteren , of je een compleet verlengsnoer mag gebruiken weet ik niet.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Dan moet je er wel zelf adereind hulzen aan knijpen. Ik zou zelf liever het stopcontact verplaatsen zodat het standaard snoer wel past.
 

Leensen

  • #5
Als je het originele snoer vervangt, dan zou het maar zo kunnen zijn dat je garantie vervalt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu