Klok schakelaar voor elektrische boiler

Catmen

  • #1
Hallo, mijn boiler word gestuurd door nachtstroom, ik bezit al geruime tijd zonnepanelen en wil de overschot hiervan gebruiken voor het opwarmen van de boiler op momenten dat er goedkope stroom voorhanden is van de maatschappij of van de panelen, de klok kan ik dan zelf instellen dat ze ofwel over dag of nachts elektriciteit gebruikt voor de boiler.
de boiler staat op een zekering van 20Amp, ik kocht een klokschakelaar van Theben (type SYN161d) deze zou voldoende veolig moeten zijn om de boiler, die 2400Watt verbruikt tijdens het opwarmen veilig te gebruiken, daar ik geen elektromechanieker ben wil ik wel graag een deskundig advies m.b.t de aansluiting van de klok. ik voeg hierbij het huidige schema (waarbij de puls sturing uit de meterkast uit dienst word genomen en dat bevind zich in de rechthoek met stippellijn) en er is ook een afbeelding op het schema van de aangekochte klok schakelaar met de aansluit symbolen.
Alvast thx voor het advies.
catmen

schakelklok.JPG
 

Catmen

  • #2
Vragen gesteld na mijn vraag krijgen veel reactie, voor mijn vraag was er geen enkele reactie en zal er geen oplossing zijn, spijtig, zal oplossing ergens anders moeten zoeken, link van deze website terug van mijn PC gewist.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Prima, maar het zou wel jammer voor je zijn als er vandaag of morgen wel een perfect antwoord komt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Kan zo niet, 20A is teveel voor de klok, beveiliging iom belasting plaatsen.

Maar goed hier heeft u nu niets meer aan.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
@Catmen Ik bezoek dit forum vaak op mijn telefoon, dat leent zich niet echt voor alle soorten topics. In dit geval had ik me voorgenomen om het topic later te beantwoorden als ik achter een PC zat, zodat ik het een en ander meteen even in jouw schema kon intekenen. Trouwens hulde voor het duidelijk schema!

Maar ja, reageren op een forum is geen aangenomen werk he...

Bedankt voor de terugkoppeling, dan kan ik me de moeite van het intekenen ook besparen.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Niet reageren jongens, dat wil TS niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu