Gips platen geverfd 4 keer maar kleur verschil is zichtbaar

Aki200

  • #1
Ik heb een probleem. Ik heb vorige week een woning gekocht. Muren zijn behang klaar. scheidingsmuren aan de binnen kant zijn van gipsplaten. sommige van die gipsplaten hebben donker geel kleur en sommige niet.

Naden zijn afgewerkt met gips.

Na dat ik die platen 4 - 5 keer heb geverfd zie je nog steeds het verschil in kleur bij die gipsplaten met donker gele kleur.

Ik heb het als volgt geverfd. eerste 1 keer geverfd met latex (met het idee dat het wit zou worden maar dat was dus niet zo), 2e keer met structuur verf, 3e keer met latex, 4e keer met latex, 5e keer met latex. Tocht helpt het niet. Ik zie nog steeds geel. Latex is van flexa.

Ik heb gisteren ook een of andere isolerende verf gekocht bij hornbach, die eigenlijk bedoeld is voor hout als voorbehandeling, volgens verkoper kan het ook op die gips platen gebruikt worden. Het was iets van 28 euro voor 2L.

Weet iemand of dit helpt?

Ik ben ook van plan een verf spray te kopen van wagner. Denken jullie dat dit iets gaat uitmaken of is het gewoon een slechte investering?

Alvast dank.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Normaliter heeft u aan 2a 3 lagen ruim voldoende om een egaal resultaat te verkrijgen, ook met het door u genoemde merk.

Hoeveel iets kost en welke kwaliteit daaraan vast zit is niet aan de beantwoorders.

Een verfspuit zal geen beter resultaat geven: u moet eerst de oorzaak van het kleurverschil oplossen.

Zijn de "gele" gipsplaten met een ander product gedaan voordat u ging sauzen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu