Halllo
Ik zit met een raar 'probleem'. Wat ik merk als het kouder wordt (dus vaak in de winter, hoewel deze winter natuurlijk niet zo vaak ;-) is dat de vlam van het fornuis veel groter is en geel is ipv blauw. Het lijkt ook wel of de vlam minder warm is want koken duurt langer.
Weet iemand waar dat aan kan liggen (en wat er aan te doen is!). Kan dat kwaad? Ik meen me te herinneren dat een gele kleur te maken heeft met onvolledige verbranding waardoor er meer koolstofmonoxide vrijkomt. Is dat waar?
Bedankt alvast voor een reaktie!
Steven
Ik zit met een raar 'probleem'. Wat ik merk als het kouder wordt (dus vaak in de winter, hoewel deze winter natuurlijk niet zo vaak ;-) is dat de vlam van het fornuis veel groter is en geel is ipv blauw. Het lijkt ook wel of de vlam minder warm is want koken duurt langer.
Weet iemand waar dat aan kan liggen (en wat er aan te doen is!). Kan dat kwaad? Ik meen me te herinneren dat een gele kleur te maken heeft met onvolledige verbranding waardoor er meer koolstofmonoxide vrijkomt. Is dat waar?
Bedankt alvast voor een reaktie!
Steven