Kleur vlam gasbrander

Mieke256

 • #1


Goedemorgen, ik vroeg me af of dit de juiste kleur vlam is voor de gaskachel in ons chalet? Op lage stand blijft hij mooi blauw maar bij vol vermogen zie ik toch meer oranje verschijnen...CO2 melder wordt vanavond geïnstalleerd overigens. Maar dacht, voordat het niet meer nodig is..
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • JeffreyD94

  • #2
  Vlambeeld is een indicatie (Verwachting) dat het toestel juist brand. Bij het vlambeeld kun je nooit immens mag je nooit een conclusie trekken dat iets goed brand.

  -------------------------------------------------------------
  Veiligheid is de mate van afwezigheid van potentiële oorzaken van een gevaarlijke situatie of de mate van aanwezigheid van beschermende maatregelen tegen deze potentiële oorzaken
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  De kachel brandt heel mooi, de oranje vlammen ontstaan door de verhoogde snelheid waarmee het gasmengsel stroomt bij voluit branden, daardoor komt er meer stof in de brander.
  Als elke kachel zo mooi zou branden zouden er minder slachtoffers vallen door koolmonoxide.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Sorry hoor jan maar mag ik je even op de vingers tikke :oops:

  Dat een kachel mooi brand wil in geen enkel geval geen reet zeggen, kachel in een challet open toestel het enige om te weten of hij veilig is en juist brand (dus goed afgesteld) en geen koolmonoxide uitstoot is bij mijn weten nog steeds METEN!

  Stond de deur of ramen open tijdens de foto? waardoor de verbrandingsluchtovermaat gewaarbogt is of is er voldoende luchttoevoer? Is er een afzuigkap in de ruimte aanwezig. Enz. enz.

  Gissen is missen meten is weten! ZEKER MET EEN OPEN TOESTEL! En al helemaal in een woonverblijf moet je nu eenmaal de gehele situatie in ogenschouw nemen.

  Een kolmonoxide meter is de laatste strohalm in de beveiligingsreeks, dan kun je er beter voor zorgen dat deze niet aan hoeft te spreken dus METEN en inspecteren.

  John
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #5
  E.e.a. hangt wel samen natuurlijk. Als je meter weinig co aangeeft dan is je vlam nooit geel...

  Meten is wel weten dus ik zou het zeker aanraden. Maar deze vlam ziet er prima uit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu