Kleine aanbouw maken

Lordyup

  • #1
Beste ervaren klussers,

Ik sta momenteel voor een leuke uitdaging. Momenteel hebben we achter ons huis een soort van waskeuken/bijkeuken die als losse aanbouw tegen het huis gebouwd in 1963. Deze aanbouw is redelijk groot, lomp en vooral zeer gedateerd.

Ik wil de aanbouw graag aanpassen of slopen en heb jullie advies nodig. De huidige aanbouw is ca. 2,5m bij 4,5m groot en met een spitsdak. Ik wil dit terugbrengen naar een kleinere aanbouw van 2,5m bij 2m. Op deze manier spaar ik ruimte in mijn stadstuin en heb ik wel nog een ruimte waar bijvoorbeeld de stofzuiger en een tweede koelkast voor feestjes etc kunnen staan.

Als idee had ik de gehele aanbouw te slopen. De fundering aan te passen en weer opbouwen met standaard betonblokken, enkelsteens dus. Deze laten afstucen van de buitenkant en een platdak erop maken. Het wordt immers geen woonruimte maar enkel een afstel kamer.

Mogelijkheid twee die door mijn hoofd spookt is de huidige aanbouw aan te passen. De achtergevel & plafond verwijderen, achtergevel verplaatsen, stenen schoonkappen, opnieuw verankeren in de nogsteeds staande buitemuren en zo dus opnieuw opbouwen op een nieuw stuk fundering. Daarna zou ik hier dan weer een nieuw, plat, dak op leggen.

Hoe zien jullie dit. Is mijn eerste optie mogelijk? Enkelsteens en dan stucen? Misschien toch nog een andere optie? Zoals reeds gezegd hoef de ruimte geen woonruimte te zijn en voor mij dus niet te voldoen aan allemaal energiezuinige regeltjes.

Ik hoor het graag :)
 

Pirke

  • #2
Pragmatisch denkend zou ik zeggen: Alles laten staan, achtergevel een stuk terug halen, zijmuren en dak op oude diepte laten liggen en zo een overdekt terras maken. Is je tuin nog steeds iets dieper, je zit droog en je maakt wezelijk minder kosten.

Hoe je het afwerkt is smaakafhankelijk natuurlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu