Klein rolgordijn ophangen met enkele schroeven

Ijspegel

  • #1
Ik wil in de computerkamer een klein rolgordijntje ophangen. Deze wordt bevestigd aan 3 'hangers'/haken. Deze hangers moet ik bevestigen aan een stuk hout dat in het verlengde zit van het kunststof kozijn. Het probleem is echter dat ik die schroeven er maar voor de helft in krijg als ik het met een schroevendraaier doe. Het gaat sowieso erg stroef, maar doordat ik bij het draaien van de schroevendraaier met mijn knokkels tegen het plafond kom wordt het er ook niet makkelijker op. Ik heb daarom zojuist een schroefboormachine gekocht, maar deze komt er vooralsnog ook niet doorheen.

Hebben jullie misschien tips voor hoe ik deze schroeven in zijn geheel in het hout krijg?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarschijnlijk moet je eerst een gaatje boren/voorboren.

Zo bepaal je de diameter van het boortje de dikte van de steel van de schroef. .
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Misschien ga je met de schroef door het latje en zit je in de steen of beton?
Zo ja neem dan een kortere schroef of boor met een betonboortje van 6mm een gat en plaats een plug

Als je dan een lange schroevendraaier gebruikt (ca 30cm) ipv die korte dan kun je a) meer kracht zetten en b) vrij van het plafond blijven als je deze wat schuin houdt
 

Ijspegel

  • #4
Beide hartstikke bedankt voor de snelle reactie. :-) Het probleem is echter al opgelost! Zoals ik al aangaf heb ik vanmiddag dus een schroefboormachine gekocht. Daarmee lukte het eerst niet omdat de accu heel zwak was. Na een uurtje opladen ging het ineens gelukkig wel goed. Het gordijntje hangt nu, dus ik ben een blij man! :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu