Kleine compressor kopen?

PMKoning

  • #1
Ik ben op zoek naar een compressor. Leen nu regelmatig eentje, maar dat is erg onhandig en veel gesleep.
Nu ben ik op zoek naar een eigen compressor en kwam deze tegen.
Lijkt me wel handig en lekker compact.


Ik wil n compressor vnl. gebruiken voor het wegblazen van stof maar heb ook n eenvoudig tacker gekocht omdat ik straks veel gipsplaat moet gaan vastzetten.

Is deze compressor iets voor die taken? Andere dingen waar ik rekening mee moet houden?
 

Millew

  • #2
Het ding heeft geen luchttank. Een autoband of voetbal oppompen zal er wel mee lukken, maar voor de rest geloof ik er niet in.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik wil n compressor vnl. gebruiken voor het wegblazen van stof maar heb ook n eenvoudig tacker gekocht omdat ik straks veel gipsplaat moet gaan vastzetten.
Gipsplaten op een plafond moeten geschroefd worden, nieten is niet toegestaan i.v.m. brandveiligheid.
Wanden is geen probleem voor zover ik weet maar ook daar zou ik ze niet nieten, het houvast van zo'n nietje is zeer weinig, schroeven met gipsplaatschroeven is aan te bevelen.
Een nietje slaat door het karton van de gipsplaat heen, daardoor is er geen houvast.

Voor hetzelfde geld zijn er compressoren te koop met oliesmering en een tank, die gaan bij regelmatig gebruik langer mee, nadeel is dat ze wat groter zijn.
 

PMKoning

  • #4
Ok dan ga ik toch maar op zoek naar zo'n traditionele. Ik zal niet om merkenadvies vragen,maar ik er van uitgaan dat compressoren van de beter bekende merken ook beter zijn dan de bouwmarkt merken? Specs en maten zijn vrijwel allemaal gelijk voor de instapmodellen, de prijs echter niet. Die is vaak toch weer wat hoger. Is dat naar jullie mening zonde van t geld of juist het verschil wel waard. En zo ja, waar zit t verschil m dan juist in?

Dan nog wat betreft t nieten: waar worden die dan meestal voor gebruikt? Het leek me zoveel sneller werken, juist boven je hoofd wel zo prettig, maar snap de argumenten voor het plafond.
Bedankt voor de reacties!
 

BeeTeeWee

  • #5
Ik heb zelf een vrij kleine compressor (maar een traditionele, met tank) van 8 bar. Dat ding weegt slechts 11 kilo.

Ik gebruik 'm wel degelijk ook voor gipsplaten. Een plafondplaat van 4.20 meter schiet ik in 30 seconden vast, dat scheelt een hoop gestuntel. Ik schroef wel na met gipsplaatschroeven. Dat is immers brandweervoorschrift.
 

Millew

  • #6
Van een merkartikel kan je een betere service verwachten, als je nog eens onderdelen nodig hebt. Maar bij een instapmodel, gekocht bij een willekeurige bouwmarkt of grootgrutter kan je ook het risico nemen en weer een nieuwe kopen als die stuk gaat.

Nietmachines zijn vooral geschikt voor lijsten, plinten, schroten en dergelijke. Ook voor stoelen bekleden is het wel makkelijk.
 

PMKoning

  • #7
OK duidelijk, ik ga eens zoeken of er ergens wat leuks te vinden is.

Geldt de inzet van de tacker voor alle soorten nieten? Ik lees ook over brads??
 

Millew

  • #8
Brads zijn een soort spijkers. Sommige tackers kunnen nieten en brads verwerken. Maar omdat je toch een langwerpige indruk krijgt van de slagpen (althans degene die ik heb), zie ik het nut van brads in zo'n combitacker niet in. Ze houden ook minder goed dan nieten.
Dus brads kan je het beste verwerken in een tacker voor alleen brads. De slagpen is dan net zo groot als de kop van de brad.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu