Klein lek in waterleiding waar ik niet bij kan

Elzawout

  • #1
Onder de vloer of in de muur van mijn oude boerderij zit een klein lekje :( in de (koud)waterleiding. Het lekt ongeveer 1 m3 water per maand. Ik heb geen idee waar het lek precies zit, en omdat de badkamer waar het lekje zit door de vorige (overleden) eigenaar is aangelegd weet ik niet eens hoe de leidingen lopen. Is er een mogelijkheid om b.v. iets in de waterleiding te doen wat de lekkage van binnenuit verhelpt :idea: . Ik weet dat je vroeger ook zoiets had (waterglas :?: ) wat je in de -lekkende- radiator van je auto kon gooien om een klein lek te verhelpen. Ik zie er nogal tegenop de hele badkamer af te breken :x om de lekkage op te sporen en te verhelpen.
 

Fiesiekus

  • #2
Uit welk materiaal is de waterbuis? Materiaal in de leiding doen ken ik niet, lijkt me ook niet gezond.

De ellende is dat het water in muren en vloeren kan trekken en dat kan rottigheid (lett. & fig.) geven.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Onder de vloer is meestal wel bij te komen, als het achter de tegels van de wand zit zou je evt. een gat andere kant muur kunnen maken en dan te repareren.

zoals je zegd een ouwe boerderij kan ook een loden leiding wezen
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Moet je wel weten waar het lek zit Henk en dat is nou juist het probleem heb ik gelezen!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Het lek gaat men zoeken!!!

Je kijkt als er vocht in de muur zit
verandering van kleur voegen
inspectie van de vloer
Als er een kuup water uit komt hoor je hem ook spuiten, dit is evt ook te horen als je een schroever draaier op een kraan zet en met je oor tegen het hand vat zo kan je horen waar het lek kan zitten.

ook kan je een schets maken de aan sluitingen van kranen zodat bv wij kunnen in schatten waar leidingen lopen.

Ook kan men een foto maken van dingen wat qua kleur anders is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Kijk ook goed of de toiletpot iets doorloopt, daar gaat ook wel een kuub per maand inzitten.
 

Pontiac

  • #7
In geval van een lekkage raad ik je aan om contact op te nemen met de verzekering. Meestal wordt de het kap- en breekwerk en de gevolgschade gedekt door de opstalverzekering.
Maar eerst is het zaak om de exacte plek van het lek te vinden. Vooral als je niet precies weet waar de leidingen lopen is het wellicht een goed idee om een lekdetectiebedrijf in te schakelen. Zo'n bedrijf heeft de deskundigheid en de speciale apparatuur om de preciese plaats van een lek in een leiding in de vloer of in de muur te vinden. Als je gaat breken wil je zeker weten dat daar het lek ook zit en niet 2 meter verderop.
Het inschakelen van een lekdetectiebedrijf doe je liefst in overleg met de verzekering omdat ook deze kosten door hun gedekt worden.
Als het lek gevonden is, de waterleiding repareren (het materiaal voor de reparatie van het stuk waterleiding is voor eigen rekening) en tenslotte de gevolgschade herstellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu