Kit verwijderen en vervangen

Monique256

  • #1
Als de oude kit aan de buitenzijde (van dubbelglas) in zeer slechte staat is, moet je deze dan verwijderen, zo ja, hoe of kun je er overheen kitten?
De kit zit aan de buitenzijde tussen een aluminium strip en het glas.
Zou het kunnen zijn, dat de kit door de extreme hitte op de aluminium strip snel verslechtert, deze zit er nl. pas 5 jaar op en vertoont allemaal kleine scheurtjes. Zijn er hiervoor speciale kitten? Wie heeft hier ervaring mee en kan ons van advies voorzien?
 

Pepjo

  • #2
Is de kit echt gescheurd of de verflaag die er overheen zit ?
 

Monique256

  • #3
Het ziet er als uitgedroogde kleiaarde uit, allemaal haarscheurtjes! Het is niet helemaal doorgescheurd. Er zit geen verflaag op.
 

Monique256

  • #4
Heeft niemand een idee hoe je dit probleem kunt verhelpen?
 

EdP

  • #5
Het klinkt mij in de oren als stopverf.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Dat is inderdaad een soort stopverf, heb het ook een keer gebruikt met hetzelfde effect (rommel). Met een stevig en scherp mes verwijderen.
Het beste is alles eruit halen tot en met het glas en goed schoon krabben.
Vervolgens het geheel weer terugzetten met goede beglazingskit.
 

Monique256

  • #7


De situatie die ik beschreef op 20 aug j.l. ging om de situatie hierboven: kit die scheurtjes vertoont (aan de onderkant van de kit een aluminiumstrip en aan de bovenzijde het dubbel glas).

Wie weet welk materiaal er tussen een aluminium strip en dubbele beglazing kan zitten? Kan dat rubber en/of kit zijn?Eerst dacht ik dat het kit was, maar er is een stukje uitgehaald, dat lijkt op rubber (in zeer slechte staat) Op sommige andere plekken lijkt het elastisch aan te voelen. Als dat zo zou zijn, kan ik dat vervangen door beglazingskit? Wie kan mij van advies voorzien?
 

Fiesiekus

  • #8
Gezien het feit dat 't niet geschilderd hoeft te worden, zou ik kiezen voor siliconenkit. De heldere soort.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu