Beglazingskit verwijderen

Asscher

 • #1
Beste klussers,

Ik ben bezig met het opknappen van een behoorlijk uitgeleefd appartement. Alle raamkozijnen, deurposten en plinten zijn tuinhekjesgroen geverfd en het is de bedoeling dat alles strak wit wordt.

De raamkozijnen zijn inmiddels geschuurd en ik ben van plan om ze komend weekend in de grijze grondverf te zetten. Nu loop ik tegen het probleem aan dat zowel de beglazingskit als de oude verf rommelig (ook op het raam) zijn aangebracht. Ik zou de kit willen verwijderen en nieuwe kit willen aanbrengen om een mooi eindresultaat te krijgen.

Moet ik nu alle oude kit eruit halen? Zo ja, hoe? Of volstaat het om in een hoek de kit eruit te snijden, het geheel te ontvetten en nieuwe kit aan te brengen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik lees even mee...
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  De oude kit moet helemaal verwijderd worden, kit hecht niet op (oude) kit.
  De kit moet ook van de glaslatten, dat is alleen goed mogelijk na verwijdering van de latten, er zit glasband op de latten, die moet er ook af.

  Het is veel handiger en sneller nieuwe glaslatten te plaatsen dan de oude schoon te maken, bij het verwijderen zullen de oude latten beschadigen.
  Het glas is veel beter schoon te maken als de latten eraf zijn.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Lijkt mij ook de beste optie, en plaats dan neuslatten ipv gewone ventilatieglaslatten op de onderdorpels van de kozijnen en draairamen ( als die er zijn ).
  Oude kitresten grondig van het glas verwijderen, de laatste resten met thinner. Maak de sponningen goed schoon en grond deze 2x. Lijkt een hoop werk maar als de neuslatten erop zitten kom je er niet meer bij.
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Beglazingskit op het raam is met een glaskrabber redelijk makkelijk te verwijderen. Daarna idd met doekje thinner.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu