Kit gebarsten op paneeldeur

Kvido

  • #1
Ik heb een mooie paneeldeur die geschuurd is, gegrond, gekit en dan in de verf gezet.
Nu komen er schuren waar de kit zit. Jammer! Ik heb acrylaatkit gebruikt (hopend dat deze de werking van het hout kan verdragen). Op de deurkozijnen geeft dit een mooi resultaat.
Niet dus!
Voordat ik verder ga met het kitten van een tweede deur: wat voor kit kan ik dan beter gebruiken?
Kit zit tussen de panelen en de rand. Bedankt alvast!
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Waarschijnlijk is de verflaag gebarsten en niet de kit. Indien dit zo is ligt het probleem eerder bij de verf, wat wil zeggen dat deze de spanningsverschillen niet kan opvangen en bijgevolg barst. Een flexibeler verfsysteem kan het probleem oplossen.

Indien het werkelijk de kit is die barst dan zou er een en ander moeten vastgezet worden aan die paneeldeur (massief hout?) en/of kiezen voor een meer flexibelere kit.
 

Kvido

  • #3
Het ziet er naar uit dat het inderdaad gebarsten (acrylaat) kit is. Nadat het geverfd is met acryl verf.
Elders op die deur is de verf ook gebarsten maar dat komt waarschijnlijk omdat de deur allemaal vreselijk aan het werken is. Nou ja, die deur is 100 jaar oud dus ..
Weet iemand een meer flexibeler kit?
 

Ellen2

  • #4
Ik denk dat het hout is gaan werken, andere temperatuur, andere luchtvochtigheid en barst zegt je plamuur of kit.

Wij hebben ook oude deuren in huis, van de sloop, en die hebben we eerst twee weken laten staan in de ruimte waarin ze gebruikt zouden worden. Na die twee weken hebben we in de scheuren met schuurpapier helemaal schoongemaakt en in de scheuren hele dunne strookjes hout en fineer gelijmd.
Daarna geplamuurd en geschuurd en geverfd.

Het lijkt veel werk maar dat valt wel mee, en je bent definitief van scheuren af.
 

Kvido

  • #5
Deze paneeldeuren staan hier op dezelfde plek in het huis al bijna 100 jaar, durf ik te zeggen. Dus overgang van een ruimte naar een andere zou niet in het spel staan.
Wel is het wat kouder in de hal waar de deur staat, nu het winter is.

Als ik er een keer zin in zal hebben dan ga ik de oude kitlagen verwijderen en opnieuw beginnen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Acrylaatkit heeft een geringe weerstand tegen mechanische invloeden.
Indien er meer "rek" en elasticiteit in combinatie met hechtingsvermogen voor alkydharsvers wordt verlangt dient u gebruik te maken van een polysulfidekit. U kunt ook gebruik maken van een kit op basis van polyurethan.

LET OP: Polysulfidekit is na doorharding goed overschilderbaar met alkydharsverf, de kit op basis van polyurethan met acrylaatdispersieverf. U dient dus uw keuze aan te passen aan de verf waarmee u het eindresultaat wilt behalen.

Acrylaatkit is plasto-elastisch en goed overschilderbaar met zowel alkyd-hars als dispersieverf doch niet echt bestand tegen veel rek- en krimpspanning, daarvoor kunt u beter een van de twee bovenstaande kitten gebruiken.

Allemaal een gekleurd en gezond 2007 ! :hup: :hup be:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu