Kitwerk naast buitenkozijn, hoe verbeteren?

Daniel.J

  • #1
Hallo!

Bij een van mijn kozijnen is aan de zijkanten gekit. Best wel dik, is best wel lelijk. Ik moet het kozijn gaat schilderen en vroeg me af hoe ik dit kitwerk aan kan pakken. Ik kan het zo goed mogelijk proberen te verwijderen, met een stanleymesje (?) en daarna of beter terug kitten of iets anders plaatsen, maar wat weet ik niet. Het zal er voor een reden zijn aangebracht, ik weet niet hoe groot en diep de kier gaat zijn, is er materiaal wat ik ervoor terug kan plaatsen als isolatie? Een schuimband wellicht?

Nog tips over hoe dit kitwerk het beste te verwijderen?

Hartelijk dank!

Groet,
Daniel

20230901_194202.jpg 20230901_194207.jpg 20230902_125141.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Zo'n kier hoeft helemaal niet gekit te worden. Verwijderen kan alleen mechanisch (bv. met een roterende staalborstel), met andere woorden: je gaat de stenen en voegen beschadigen. Als alternatief kan je er een afwerklat overheen zetten.
 

Daniel.J

  • #3
Hartelijk dank IJkenhout! Ik vond het kit dusdanig lelijk dat ik het eraf heb gehaald. Rond de stenen ging dit prima maar ik nam wel veel van de voegen mee. Desondanks vind ik het nu er al beter uitzien. Ik zal binnenkort uitvogelen hoe ik dit voegwerk nu mooi kan repareren en dat dan gaan doen. Ik heb het kit overigens met een combinatie van afbreekmes, plamuurmes, verfkrabber, houtbeitel en hamer eraf kunnen krijgen. Geen leuk klusje dus mocht iemand overwegen om zoiets ooit de kitten, ik raad het af! :D

20231102_143619.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je hebt van Merk verwijderd - mod speciale reparatie voegmortel in een kitkoker. In cement grijs en licht grijs. Heel makkelijk in gebruik en niet duur.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Jackd

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Er is een warmtestroom van binnen naar buiten. Daar zit vocht in en is er kans dat het vocht condenseert op het hout of de stenen. Dat is geen probleem maar sluit je die kier zal het vocht niet zo snel kunnen drogen.
Het is mooi of tegen een kozijn waarvan het hout sneller in kwaliteit daalt.
Daar geloof ik in.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu