Kit binnenzijde dubbelglas vervangen

MindCtrller

  • #1
Bij het verbouwen van ons "nieuwe huis" zijn we alles aan het aanpakken. Nu willen we de kit waarmee de naad tussen kozijn en dubbelglas is afgewerkt aan de binnenzijde vervangen omdat we de kit niet zo mooi vinden (geen mooie rechte lijn). We hebben speciale beglazingskit gekocht (op polymeerbasis). Is het nu de bedoeling dat we eerst alle oude kit helemaal verwijderen, dus totdat het PE band zichtbaar is? (we willen de kit overschilderen in het zwart)



Hier zie je dat het PE band zichtbaar is. Moet het dus helemaal weggehaald worden of is het voldoende om alleen de hoek weg te halen? En soms zie ik dat de kit dusdanig is afgemest dat je een scherpe hoek hebt van 90 graden en soms zie ik dat de kit is afgemest in een gebogen hoek, zeg maar een zo een hoek als je de kit met je vinger afstrijkt. Maakt het uit hoe dit gedaan wordt? Het al wel begrepen dat de onderzijde met een afloop afgemest moet worden zodat condenswater niet in de hoek komt te liggen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Rugvulling ( pe band ) kunt u laten zitten, wel de kit volledig verwijderen en de randen waar de nieuwe topafdichting op aan moet hechten goed van kitresten ontdoen en ontvetten.
Horizontale kitvoegen afwaterend aanbrengen.
 

MindCtrller

  • #3
Bedankt voor uw antwoord, ga er mee aan de slag! zal een foto plaatsen van het resultaat.
 

MindCtrller

  • #4
Ik ondervind toch problemen met het verwijderem van de kit. Ben aan de slag gegaan met een breekmesje maar hier is geen beginnen aan. Ik heb wat gelezen over het gebruik van een multitool. Is dit de enige manier? Heb namelijk niet zo een apparaat. En wat zij de kosten van zo een apparaat met het juiste opzetstuk?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
De prof maakt gebruik van een paddestoelvormig mes op een oscillator zaag.
Hiermee wordt de kit rand zonder het glas te beschadigen uitgesneden.

Die van mij kost rond de 400 euro. Ik begrijp dat u voor 1 malig gebruik die investering niet wilt doen. Maar..... deze latie Fein zijn multitool heeft oneindig veel meer mogelijkheden die de investering dubbel en dwars zal terug verdienen. Er zijn goedkopere alternatieven waarvan ik niet weet of daarbij ook de juiste hulpstukken voor verwijderen van kit verkrijgbaar zijn.

Toch kan het wel met een afbreekmes. Truc is dat het mes bijna volledig uit de houder moet worden geschoven zodat het gebogen kan worden er daardoor dieper in de kit kan dringen. Trek hierbij wel werkhandschoenen aan. Werkt niet op uitgedroogde butyleenkit welke zo hard als beton kan worden. Hierbij helpt alleen de bovengenoemde tool.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Bij vrijwel alle goedkope varianten zit zo'n mes bijgeleverd, er is altijd wel een "actie" in de buurt..
 

MindCtrller

  • #7
De kit is niet hard. Met een mesje is geen doen. Ik ga toch eens kijken voor een multitool.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu