Kimband plaatsen over oude tegels heen ivm lekkage

Hanslinda

 • #1
Ik heb de volgende uitdaging in mij douche heeft de vorige eigenaar de wand en vloertegels geplakt over de bestaande tegels heen.nu hebben we lekkage langs de wand in mij gang, om dit probleem aan te pakken wil de vloer - 1e rij wandtegels verwijderen en dan kimband aanbrengen en dan weer opnieuw tegelen.

kunnen jullie mij vertellen als ik Kimbandpasta kan aanbrengen op oude tegels of is het beter voor de hechting dat dit op cement gebeurt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Weet je zeker dat de lekkage vanaf de onderkant komt?

  Een veel voorkomende oorzaak is dat de ruimte rondom de muurplaat en de daarop gemonteerde kraan niet afgekit is en het water daarlangs de muur in gaat.

  Zou je toch eerst kunnen checken voordat je gaat slopen.

  Plaats anders even wat foto's van de situatie.

  Of kimband helpt bij tegels over tegels? Ik heb zo mijn twijfels. Je zou mogen verwachten dat de vorige laag al waterdicht was. Tenzij er voor de tweede laag de bovenrand van een waterdichte granieten bak is weggeslagen (heb ik zelf namelijk ooit ook gedaan).
   

  Hanslinda

  • #3
  De kraan is bevestigd met één opbouw muurplaat, dus de kans dat ik een lekkage heb hierdoor acht ik heel klein. wat jij aandraagt over dat er onder de oude tegels een kimlaag zit vindt ik heel aannemelijk, heb alleen hele slechte voegen en het kitwerk is helemaal hopeloos. maar kan verder geen oorzaak bedenken waarom ik lekkage kan hebben

  hans
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Het probleem is dat de beantwoorders hier niet helderziend zijn.

  Daarom is het van belang zoveel mogelijk van de situatie te laten zien en dat gaat het beste met foto's. :wink:
   

  Hanslinda

  • #5  hierbij wat beeld materiaal
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu