Kimband en kimpasta bij bad plaatsen te laat?

Piefje

  • #1
Hallo,

Ik heb een nieuwe badkuip geplaatst tegen een met een cementproduct gestuucte muur. Het bad ligt op een frame in de kit. Tussen muur en bad is gekit. Volgens oorspronkelijk plan ga ik nu de wand boven het bad met kimpasta coaten en vervolgens betegelen. De open voeg tussen de onderste tegels en de badrand wordt dan weer gekit.

Helaas bedenk ik nu pas dat ik dat beter eerst had kunnen coaten met kimpasta en een strook kimband ter hoogte van de badrand tegen de wand had kunnen maken om daarna het bad daar tegenaan te plaatsen en dan de kier tussen de gecoate wand en het bad had moeten kitten. Vervolgens tegelen en opnieuw kitten. Dan was het zeker 100% waterdicht geworden.

Hoe nu verder? Gewoon tot op de siliconenkit coaten en volgens plan verder? Of kimband over de gekitte naad tussen bad en wand plaatsen. In het laatste geval ben ik bang dat het band en coating los op de al gekitte voeg komen te liggen. Een klein stukje hecht dan wel aan de badrand, maar daar verhindert het straks ook weer het mooi afkitten tussen tegels en bad.

Ik weet het niet meer... Wie kan goede raad geven?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als de voeg tussen bad en muur al gekit is, dan gewoon de kimband aanbrengen tot aan de kitrand.
Daarna zoals je al beschreven hebt, tegelen en voeg tussen ban en tegel afkitten, en de inwendige hoeken van de muur.
 

Piefje

  • #3
Inmiddels de kit tussen bad en wand verwijderd: zonder mes en zonder siliconenkit verwijderaar. De kit had niet aan de wand en slechts minimaal aan het bad gehecht en ik kon het met enig beleid er zo tussenuit trekken. Inderdaad: niet ontvet :-(. Wat doe ik nu? Zal de nieuwe siliconenkit wel op de kimpasta hechten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu