Kimband bij bestaande vloer aanbrengen

per

  • #1
We zijn bezig de badkamer te verbouwen. De vloer (gietvloer) die erin zit die blijft erin zitten, deze is 2 jaar geleden gelegd over de bestaande stenen vloer.
De muurtegels zijn er nu uitgehaald en hier worden nieuwe tegels geplakt.

waar ik tegenaan loop:
- de douche is +/- 10cm hoger dan de rest, dit gedeelte is door de vorige bewoner er later bijgemaakt. deze 10cm hoge ruimte laten we zo zitten.
- na het slopen zien we dat de muurtegels eerder zijn geplaatst dan de doucheruimte. onderstaande situatie is ontstaan. de muurtegels lopen nog door onder de douche bak. we hebben deze tegels afgeslepen tot de hoogte van de gietvloer, aangezien we deze tegels er niet achter weg krijgen.

mijn vraag is: hoe kan ik deze doucheruimte vochtvrij maken met behulp van kimband aangezien de vloer en resterende muurtegel er nog zitten?
Doucheruimte.JPG
 

huisverbouwer

  • #2
Volgens mij is er geen manier om hier kimband te plaatsen zonder de vloer te verwijderen. De kimband moet namelijk onder de vloer en achter je nieuwe muurtegels komen. Overigens is kimband geen vereiste, als alles goed gevoegd en gekit is dan is het ook waterdicht. Kimband is er enkel als back-up om de schade in te perken bij een lekkage door slechte kitnaad of voeg.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu