Kieren in dakbeschot

Klusida

 • #1
Ik ben mijn dak aan het isoleren van binnenuit. Ik zie en voel in het dakbeschot kieren. Nu zie ik hier op klusidee dat men veelal die kieren dicht met pur.
Hebben die kieren een functie ? Sinds de bouw van het huis (1930) is er niets met dit dak gedaan en voor het grootste gedeelte, ook daar waar het flink kiert, ziet het hout, zowel van het dakbeschot als de gording, er goed uit.

De isolatie van buiten naar binnen komt er als volgt uit te zien:
Dakpannen, latten, dakbeschot, lucht, isolatie, dampscherm, gipsplaat. Gipsplaat zit op het randje van de gording. Ik laat dus de gording in zicht.
Tussen dakbeschot en isolatie (hennep) komt er een luchtspouw van ca 1,5 cm.
Voorzover ik kan zien, zit er aan de buitenkant geen isolatie of folie.

Nu is mijn vraag: doe ik er goed aan om die kieren te dichten of zijn die kieren juist een pluspunt om het dak te ventileren en droog te houten ?
Het tochten wordt voor een deel tegengehouden door isolatie/dampscherm/gips. Het wordt geen woonruimte, maar een opslagruimte.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ABCDE

  • #2
  Dat hout is gekrompen in de loop der jaren en daardoor zijn de kieren ontstaan. Alleen bij dingen als stuifsneeuw en regen + wind uit verkeerde richting komt er water op het dakbeschot. Dichtpurren maakt het ook lastiger voor het vocht wat er naar binnen komt weer te verdampen naar buiten toe.
   
  • Like
  Waarderingen: Klusida

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu