Kieren over gehele lengte dakbeschot

D_e

  • #1
Het plan is om het dak te gaan isoleren. Bij het weghalen van de gipsplaten (waar geen isolatie achter zit op het moment) viel gelijk op dat er om de twee planken (mes en groef) er bijna structureel een kier over de gehele lengte volgt van de daaropvolgende plank. Het beste is dit te zien op de twee foto 01waarbij je de pannen daarachter kunt zien foto 02.

Hier en daar een gaatje kan goed worden gedicht (met pur o.i.d.) maar deze kieren zijn fors, en komen veel voor. Mijn vraag; allereerst zou dit een bouwtechnisch probleem kunnen veroorzaken? Desalnietemin, hoe zouden deze kieren het best gedicht worden? Platen als extra laag aan de binnenkant van het dakbeschot? Of zou dit van "buitenaf" opgelost moeten worden?

Alvast bedankt,
Daan

01.jpeg
02.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Die kieren zijn opzich geen probleem, als u gaat isoleren plaats dan onder de panneneen dampdoorlatende folie als onderdak want zo te zien liggen de pannen nu rechtstreeks met panlatten op het dakbeschot zonder onderdak en komt stuifsneuw en opspattend water nu op het houten dakbeschot
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu