Kieren en scheuren repareren muur en vloer

tomfischer

  • #1
Beste forumleden,

Een jaar geleden hebben we waterlekkage gehad, er is een wasmachineleiding gesprongen en de hele kamer stond blank. We hebben daarna de tapijten vloer eruit gehaald, maar er bleef in de hoek optrekkend vocht ontstaan.

Uiteindelijk bleek dat onze afvoerpijp buiten lek was en er veel vocht op 1 plek in de grond kwam en dat zorgde weer voor optrekkend vocht. Toen dat verholpen was, hebben we eind vorig jaar alles laten stucen, ondervloertje gelegd, laminaat gelegd, maar het bleef veel te koud.

Nu de vloer en ondervloer eruit gehaald om beter te isoleren (20mm PIR platen met aluminium).

Maar nu de vraag:

Op de foto's is te zien dat er best wat kieren zitten tussen de muur en de vloer, en een grote scheur door het midden. Kan ik de scheur het beste repareren met bijv Weber vloer reparatie en de kieren in de muur ook, of zijn de kieren op een andere manier beter te verhelpen? (Kit?).

In de hoek bleek een plank laminaat ook wat groene aanslag (schimmel) te hebben dus er lijkt toch nog vocht daar naar binnen te komen.

Daarnaast nog een korte vraag, de oude lijm van het tapijt (groene rotzooi), zit echt muurvast aan het beton eronder, sommige stukken weghalen lukt wel, maar op andere stukken komt het beton dan ook mee. Kan het kwaad om dit te laten zitten?


TLDR
- Kan ik de scheur het beste repareren met bijv Weber vloer reparatie en de kieren in de muur ook, of zijn de kieren op een andere manier beter te verhelpen? (Kit?).
- Oude lijm van het tapijt (groene rotzooi), zit echt muurvast aan het beton eronder, sommige stukken weghalen lukt wel, maar op andere stukken komt het beton dan ook mee. Kan het kwaad om dit te laten zitten?

IMG_3076.jpeg IMG_3081.jpeg IMG_3082.jpeg IMG_3074.jpeg
 

tomfischer

  • #2
Iemand nog een reactie? :)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Toevallig laatst een klusje gehad waarbij ik dezelfde vloerreparatie-mortel icm primer heb gebruikt. Ik heb deze zo dun gemaakt dat deze zelf nivellerend was.

Wel zou ik de scheuren iets breder kappen, zodat ze goed vol lopen.
 

tomfischer

  • #4
Top! bedankt voor je snelle reactie. Hoe zou je zelf de kieren bij de muur afwerken?
 

tomfischer

  • #5
@Walker , ook gewoon met de mortel doen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu