Keuring meterkast

Henk Veendam

  • #1
Ik wil mijn meterkast door een beun laten aanpassen naar 3-fasen.

Moet deze verandering gekeurd worden door een installateur, of ben ik hier zelf verantwoordelijk voor.

Hoe is dit geregeld?
 

Jacovrie

  • #2
Je bent zelf verantwoordelijk voor je huisinstallatie. Desalniettemin is het zeer verstandig veranderingen in de meterkast (groepenkasten) te laten keuren. Mocht er ooit iets misgaan, wat we niet hopen, dan kan een verzekering behoorlijk moeilijk gaan doen.

Daarnaast is het de vraag of er een meter in zit die is ingericht voor 3-fasen (Zal wel, maar anders zal energieleverancier dit moeten doen). Ik neem aan dat je met 'beun' iemand bedoeld die over voldoende kennis en ervaring beschikt om dit werkje uit te voeren.

Wanneer dit zo is, kan hij je ook vertellen wat in deze wel en niet moet en wat verstandig is. Als het goed is, zal zijn mening overeenkomen met bovenstaande.
 

Dennis

  • #3
Hai,

Alleen bij aanvraag van 3 fasen zal het energiebedrijf een keuring uitvoeren op de installatie. Uitgaande van een bestaande installatie, waar een uitbreiding op volgt, zal geen keuring nodig zijn.

Zoals vermeld, zorg wel dat de beunhaas wel een elektricien is die dit doet om wat bij te verdienen en geen tegelzetter die ook geld wil verdienen :mrgreen: (no offense heren tegelzetters) zoals Jacovrie ook vermeldt.

Groeten,
Dennis
 

Gerrit

  • #4
Als er nog geen 3-fasen installatie aanwezig is, zal het energiebedrijf dit moeten aanpassen (andere kWh-meter). Voor ze dit doen verlangen ze een gereedmelding van een installateur.

Overtuig je er dus van dat de beun hiervoor kan zorgen, anders zit je straks met een aangepaste installatie en kun jij zorgen voor een gereedmelding. Niet alle installateurs zitten er op te wachten een gereedmelding af te geven voor een installatie die door een beun is aangepast.
 

Mastermicheloo

  • #5
Je hebt niet alleen een andere kWh meter nodig, ook de kabel moet dan aangepast worden als het geen 3 fasen is, er moeten ook andere hoofdbeveiligingen in komen.

En het kost je meer geld aan vastrecht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu