Keukenplafond verlagen raamwerk

Hanzel

 • #1
Beste mensen,

Net een huis gekocht en dus moet ik aan het klussen... Ik ben me enorm aan het verdiepen in een aantal zaken. Zodoende kwam ik op dit forum terecht. Net even de zoekfunctie gebruikt maar toch nog wat vragen. Omdat het nieuw is voor mij, kunnen dit echte beginnervragen zijn. Daarvoor mijn excuses.

Ik wil graag het plafon in de keuken verlagen. Dat komt omdat ik de gasleiding laat verleggen en ook de afvoer van de afzuigkap. Dit moet over het huidige plafond.

Keuken = 215 cm bij 277 cm en 257 hoog. Ik zal het plafond een cm of 20 a 30 gaan verlagen omdat deze dan ook naadloos aansluit op mijn nieuwe keuken. (Dat lijkt mij mooi maar is dat ook zo?)

Ik heb het een en ander gelezen over het verlagen van een plafond met gipsen platen. Leek mij ook de beste manier. Ik heb wat vragen over het raamwerk. Ik neem aan dat ik langs alle muren een balk schoef en daartussen ook balkjes schroef om een raamwerk te creëren. (om de 40cm)

Hangt zon raamwerk verder los in de ruimte? Of moeten er vanuit het plafond ook nog planken komen om eea te supporten? Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel... Wellicht heeft iemand een foto hoe zo'n raamwerk eruit moet komen zien...

Alle hulp wordt enorm gewaardeerd!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Als de balkjes in de korte richting van de keuken wijzen lijkt me extra ondersteuning niet nodig. Gipsplaten zijn oke maar indien plafond gestuct gaat worden zijn stucplaten beter/handiger.

  Ik denk wel dat een plafond op 2.30 m nogal laag is... maar dat is uw keuze.

  Suc6
   

  Ron321

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Hanzel schreef:
  Ik zal het plafond een cm of 20 a 30 gaan verlagen omdat deze dan ook naadloos aansluit op mijn nieuwe keuken. (Dat lijkt mij mooi maar is dat ook zo?)
  Krijg je boven de keuken ook een lichtlijst (luifel) boven de kastjes?
  Zoja dan zou ik daarbovenop een zwarte lat maken die een paar cm terug ligt vanaf de voorkant en daar je plafond tegenaan laten lopen.
  Zo lijkt of de luifel zweeft.

  Dit kan je evt ook doen als je geen luifel krijgt.
   

  Hanzel

  • #4
  Wat je dus doet is aan elke muur 4 balken maken. Aan deze balken maak je over de kortste lengte balken. En daar tussen in om de Xcm tussenlatjes? Hoe hoog moet een plafond normaal zijn dan?
   

  Fiesiekus

  • #5
  Hanzel schreef:
  Wat je dus doet is aan elke muur 4 balken maken. Aan deze balken maak je over de kortste lengte balken. En daar tussen in om de Xcm tussenlatjes?
  Per muur 1 balkje (of plank) , dwarsbalkjes over de kortste lengte, meer niet.
   

  Hanzel

  • #6
  Das dan lekker makkelijk! Weet je toevallig ook de dikte van de balken? Alvast enorm bedankt. Ik zal elders mijn volgende probleem posten. Dankjewel allemaal!
   

  Fiesiekus

  • #7
  Ruw vuren 48 x 32 mm voor de balkjes zou kunnen. Rondom een plank van 48 x 22 mm of dezelfde maat balk.
   

  Hanzel

  • #8
  Ontzettend bedankt! :D
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu