Keukenkastjes eruit, lukt niet om van wandhaak te halen

Petra.vO

  • #1


Goedendag,

Om een meer open ruimte te creëren heb ik mijn oude inbouw afzuigkap weggehaald (ontzettend oud en smerig) en wil het kastje erboven en rechts ervan weghalen. Er komt dan een vrij hangende afzuigkap voor terug. Beide kastjes zijn gemonteerd met wandhaken bovenin. Alle zichtbare schroeven zijn verwijderd en de schroeven van de wandophanging zijn zo ver mogelijk los gedraaid. De kastjes zijn met geen mogelijkheid van de haken te krijgen.

Ik heb geen ruimte om ze op te tillen aan de achterzijde en zo van de haken te lichten. Werkelijk geen idee hoe ze ooit gemonteerd zijn, de keuken is door de vorige bewoners geïnstalleerd. Mijn vraag, is er een manier om om de wandhaken heen te werken? Of bloot te leggen dat ik de muurhaak zelf los kan schroeven? De kastjes zelf hoeven niet heel te blijven, de kastjes ernaast wel.

Ik verneem graag jullie advies!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Alle koppelschroeven tussen het linker en rechterkastje los gedraaid en twee zijdig verwijderd?
Anders gewoon het kastje doorzagen, het zou boven ook nog aan de plint vast kunnen zitten.
 

Cool

  • #3
Zitten er niet 2 weggewerkte schroeven boven in het kastje bijna aan de voorzijde : links en rechts lijkt het op verdiepte schroeven waar de koppen zijn weggeplamuurd ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De schroeven in de blokjes achterin een aantal omwentelingen naar links draaien en dan de schroeven aan de onderkant van de blokjes ook nar links draaien.
De kastjes iets omhoog tillen en je haalt hem er zo af, kijk uit want die kastjes zijn zwaarder dan het lijkt.
 

Cool

  • #5
Er lijkt een doorlopende plaat over de kastjes te liggen, dus optillen wordt lastig denk ik. (als dat zo is...)
 

Cool

  • #6
Zitten daar geen verzonken schroeven ?
 

Petra.vO

  • #7
Hoi allemaal,

Bedankt voor de reacties tot dusverre! Waardeer ik ontzettend.Omdat het kleine kastje redelijk 'schommelbaar' is, met het scharnierpunt aan de voorzijde, klinkt het heel plausibel dat er verstopte schroeven zitten.

Er lijkt een schroefafdruk te zien te zijn in de plaat, maar misschien lijkt dat zo omdat ik het graag wil zien. Dus ik heb een plamuurmes tussen het kastje en de plint gestoken en heen en weer proberen te halen. En verhip, ik stoor ergens tegenaan.

Ik had eerder geprobeerd te kijken hoe de plint vast zat :? maar kon niets zien. Er is dan ook niet heel veel ruimte om te hoofd tussen te steken...

Maarrrrr, na met een schroevendraaier wat rond gesleept te hebben, lijkt het erop alsof ik een schroef gevonden heb!

Ik ga kijken of ik ze kan weghalen, zonder de boel naar beneden te laten vallen!
 

Petra.vO

  • #8
Heheheh :cool:

De oplossing zijn de schroeven (en.. spijkertjes in het middenvlak) van bovenaf. Het kleine kastje is er uit. De grote moet ik met iets meer beleid doen i.v.m. met de tegelplaat eronder. Ik zet nog een foto erop als deze er ook af is. Wil even laten zien hoe krom het in elkaar zat (al heb ik natuurlijk geen expertise hoe een keuken normaal gemonteerd zou horen te zijn).

Tot dusverre, ontzettend bedankt voor de hulp!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu