Keukenkastje ontzet na sifon lekkage.

Meule019

 • #1
Beste mensen,

Ook bij mij is het onvermijdelijke gebeurd, namelijk lekkage in het keukenkastje (onder de gootsteen) door een niet goed sluitende ring in de sifon.
De keuken is zo'n 4 jaar geleden geplaatst door een aannemer maar blijkbaar heeft de sluitring nooit lekker gezeten want toen ik deze verving zag die er nogal verfomfaaid uit :( .
Het gevolg van deze lekkage laat zich raden want hierdoor is de bodemplank van mijn kastje gaan uitzetten (zie foto 1 en 2).
Ik snap toch niet waarom ze hiervoor spaanplaat gebruiken want je weet toch dat er altijd kans op een lekkage is, maar goed dat ter zijde. Aangezien de kastjes naast elkaar en met elkaar verbonden zijn is daarmee het e.e.a. ontzet. In foto 3 heb ik, overdreven getekend, de situatie van het kastje geschetst.

Links van het kastje zit namelijk een inbouw vaatwasser met deurpaneel en doordat de boel is ontzet heb ik ook problemen met het sluiten van deze vaatwasser deur (foto 4)
. Met als gevolg dat deze dus gaat schuren en de boel nu beschadigd is.

Mijn vraag is nu echter: is er een mogelijkheid om de bodemplank, met beleid, te verwijderen en te vervangen en de boel weer recht te trekken?
Of is dit geen klusje voor de doe het zelver?

Graag uw professionele advies.

gr,

Peter.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Wat zit er rechts van dit kastje?
  Links zit de vaatwasser die eruit kan. Anders zal het gehele kastje eruit moeten.
   

  Meule019

  • #3
  Rechts zit een ladenkast en als werkblad heb ik een composietenblad.
  Ik weet niet hoe deze is bevestigd en of het te doen is om het hele kastje ertussen uit te trekken.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Aanlopen van het deurtje kan je corrigeren door het afstellen van de scharnieren. Begin met het indraaien van de stelschroef met een halve slag.
  Kastje repareren gaat alleen goed als je dit eruit haalt. Deze zitten aan elkaar geschroefd en aan het blad vast.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu