Verwijderen keukenkastje

Jiltdijk

  • #1
Best forum,

Van de vier keukenkastjes op foto 1 wil ik het vierde (meest rechtse) van de muur halen. Na het losmaken van de twee afdekplaatjes krijg ik een redelijk ingewikkeld beeld (foto 2): drie schroeven met schijnbare verschillende (verstel?-)functies. Als ik in het vierde kastje de zes schroeven begin los te draaien (voor die in het grijze blokje lijkt een speciale schroevendraaier nodig?), komt er geen enkele beweging in het kastje. Ik kan ook niet zien of kastje drie en vier eigenlijk een set zijn, maar zelfs dan zou ik meer speling verwachten in kastje 4 na het losdraaien van de schroeven. Op het internet kan ik zo gauw geen informatie vinden over dit ophangsysteem..
Kan iemand mij verder helpen?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Mvg,
Jilt Dijk

Foto 1.jpeg
Foto 2.jpeg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
De kastjes zitten ook door de zijwand aan elkaar geschroeft. Dus die moet je wel eerst losschroeven. Ander gebeurd er sowieso niks.

Althans dat denk ik.
 

Jiltdijk

  • #3
Ok, dank voor je snelle reactie, dat ga ik even checken!
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
het kan zijn dat als de schroeven aan de zijkant er uit zijn je het kastje moet optillen om het van de muur te krijgen en wat achter het plaatje zit alleen is om de kastjes te stellen
 
Laatst bewerkt:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Is die stoel nou zo hoog of hangen die kastjes zo laag.. ;-) (duurde even voordat ik het zag)

Eerst het deurtje eraf en losse planken eruit, scheelt weer een paar kilo.
Inderdaad het kastje optillen, nadat de schroeven met de kast ernaast eruit zijn. (ook vanaf de andere kant)
Bij dat optillen kan het soms nodig zijn een flinke tik van onderen te geven.

Waarschijnlijk kan je met één van de schroeven op de foto het kastje iets naar of van de muur laten bewegen. Als die strak tegen de muur zit, kan dat het kastje wat vastzetten, dan harder rammen of de kast iets van de muur af laten komen.

Het kan ook nog dat er aan de onder en rechterkant een kitrand zit tussen kast en muur, die dan los snijden.

ps. moet het kastje heel blijven? Zo niet dan heb je nog een optie als het niet lukt..
 
Laatst bewerkt:

Jiltdijk

  • #6
Ja, die stoel leek me wel veilig om het kastje op te vangen.

Maar ik begrijp dus dat in principe die kastjes altijd per twee gaan? En is de grote schroef linksboven degene die ik in ieder geval moet losdraaien, de andere twee zijn stelschroeven?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Per twee?
Dat zou kunnen, maar kunnen ook 4 aparte kastjes zijn. Dat verschil is goed te zien aan de tussenwanden. Vergelijk die tussen 3 en 4 en tussen 2 en 3 maar. (het kan ook dat 2 en 3 één kast zijn)

De grote schroef linkboven is een stelschroef om het kastje naar voren en achter te stellen (tegen de muur of iets van de muur af)
De schroef links onder is om de hoogte te stellen.
Deze doen bijna niks als de kast nog vast zit aan de kast ernaast, zitten ze los dan zie je meteen verschil ten opzichte van de last ernaast.
De kleine schroef rechtsboven weet ik niet, ik gok dat daarmee deze kastophanger vast zit aan de kast, niks mee doen. De kastophanger hangt meestal aan een rail, daarom ook de complete kast iets optillen en je hebt hem los in je handen.
 

Jiltdijk

  • #8
Er zijn een paar weken voorbij gegaan, maar inmiddels is het gelukt om het kastje van de muur te krijgen. Het duurde even voor ik zag hoe kastje 3 en 4 waren verbonden, de schroeven zitten enigszins verborgen achter de scharnieren van kastjes 3:

SchroefAchterScharnier.jpeg


Toen was het inderdaad een kwestie van een tik aan de onderkant geven.

Ik wilde het kastje los hebben om de transformator van een ledlamp erin te kunnen verstoppen, en ik wilde daarvoor het gat aan de achterkant gebruiken:
Transformator.jpeg


De kabels zitten nu voor een deel achter het kastje, waardoor het geheel wat opgeruimder is.

Iedereen bedankt voor de reacties, ik had het alleen niet gekund!

Groet,
Jilt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu