Keuken verbouwen

Ice01

  • #1
Hallo, Ik heb een gecombineerde keuken / woonkamer, welke 'gescheiden' zijn door elkaar door een barretje. De keuken heb ik gelaten zoals deze was, voornamelijk omdat ik geen geld had/heb om die aan te pakken.

Het interieur van de woonkamer is wel volledig nieuw en strak modern. De meubels zijn uit 1 lijn en hebben chromen poten en een dik wit zijdeglans blad. Het verschilt per meubelstuk, maar de bladen zijn allemaal een centimeter of 8 dik.

De keuken sluit hier op het moment helemaal niet netjes bij aan en daar wil ik dus het nodige in gaan verbeteren. Een compleet nieuwe keuken kan ik niet betalen en daarbij vind ik dat ook een beetje teveel van het goede (verwacht hier geen 10 jaar te wonen). Ik wil dus met beperkte middelen de boel toch een beetje updaten.

Ik dacht zelf aan het opnieuw verven van de kastjes (of laten doen, maar dat zal vast prijzig zijn) + wat nieuwe moderne greepjes erop.

Dan zit ik nog met het barretje. Dit bestaat uit een muurtje van die glazen blokken met een redelijk standaard blad erop. Dit blad wil ik eraf halen en vervangen door een blad wat lijkt op de rest van het meubilair; dik dus. Ik heb al het nodige zoekwerk gedaan, maar het enige wat ik kan vinden wat in de richting komt zijn blinde boekenplanken. Die hebben echter altijd 1 onafgewerkte kant (die tegen de muur komt) dus daar schiet ik niet zoveel mee op.

Wie kan me van wat handige tips voorzien in deze? Wat zijn goede trucs om een keuken een facelift te geven zonder meteen de hoofdprijs te moeten betalen?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zou een blad kunnen maken van mdf.
Door extra randen te zagen kan je het net zo dik laten lijken als je wil.
En je kan het verven in kleur naar keuze.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Gezien het feit dat er wellicht vocht op het blad komt, gaat mijn voorkeur uit naar hechthout ipv mdf.
Indien je toch mdf wenst neem dan de exterieur kwaliteit.

Wellicht kun je op het bestaande barblad een nieuwblad lijmen en zodat dit aan beide zijden ca 5 a 6 cm uitsteekt en dan lijm je rondom (alle zichtzijden) er van het zelfde materiaal repen onder zodat je ook aan die 8cm komt.

Welke verf je hiervoor moet gebruiken laat ik graag over aan de specialisten hier
 

Ice01

  • #4
Hoi Waldy,

het bestaande blad is niet rechthoekig, dus dat idee valt helaas af. Een blad met opstaande randen was inderdaad ook mijn idee. Ik ben daar al een keer bij een meubelmaker voor langs geweest (dat is ongetwijfeld het mooiste resultaat) maar dat was nogal aan de prijzige kant.

Het in elkaar zetten en verven kan ik wel, ik moet alleen even kijken waar ik het hout zo netjes kan laten zagen.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Ook al is het blad niet rechthoekig, maar met rondingen en hollingen dan nog is het zeer goed te doen hoor.
 

Ice01

  • #6
Ja dat is ook weer zo, maar het enige wat ik daar echt mee opschiet is dat de bevestiging iets makkelijker wordt. Deze bestaat nu uit een twintigtal negentig graden hoeken die aan bar / blad geschroefd zitten. Dus wanneer ik de schroeven loshaal en in het nieuwe blad schroef zit dat ook weer vast. Maar bedankt voor de tip, wellicht dat ik mezelf de moeite van het schroeven toch bespaar op die manier!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu