Keukenblad boven radiator

Arathonk

  • #1
Mijn keuken is nogal klein dus ik ben aan het bedenken hoe ik meer werkruimte kan toevoegen, de enigste plek is boven een radiator, als ik hier een keukenblad(Beuken, 27mm dik) boven maak dan krijg je natuurlijk het probleem dat het hout gaat werken vanwege de hitte.
Het idee is nu om het keukenblad zo'n 10cm boven de radiator te plaatsen en in het keukenblad over de gehele breedte van de radiator een ventilatie rooster te plaatsen.

Overigens is de plank zelf een cm of 70 breed,
En de radiator is 50cm breed, ventilatierooster is ook 50cm breed. Plank zal bevestigd worden op 2 of 3(3 omdat dat wellicht het vervormen beperkt) beugels.

Verlies van warmte in keuken is geen probleem verder, eerder zat hier een dichte mdf plank direct op de radiator en ook in de winter was het nog warm genoeg.

Dus plank zweeft 10cm boven radiator, in plank zit een rooster van 500x130/150mm. En dan aan de onderkant radiator folie of eventueel een zwevende alu plaat.
Mij lijkt dat dat voldoende moet zijn toch?

Voorbeeld ventilatierooster:
ventilatiestrips_800x60_alu (1).jpg
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Als warmte verder geen probleem is, waarom zet je de radiator dan niet gewoon uit?

Verder zal het niet ideaal zijn natuurlijk maar moet het wel kunnen lijkt me. Zorg dat het blad rondom iets van ruimte heeft om te werken. Dit kun je met het kitten weer netjes afwerken.

Verder zou je nog van dat radiator folie kunnen aanbrengen aan de onderzeide van het blad, om opwarming van het blad zoveel mogelijk te voorkomen.
 

Arathonk

  • #3
Job_04 schreef:
Als warmte verder geen probleem is, waarom zet je de radiator dan niet gewoon uit?
Er moet wel warmte vanaf komen, dat ik zeg dat warmte geen probleem is is omdat er genoeg warmte vanaf komt om de keuken te verwarmen ondanks dat er een plank op ligt.

Kwa ruimte om te werken, dit zou alleen aan de achter kant zijn waar de plank grenst aan de muur, hier wil ik inderdaad een 5mm ruimte overlaten, en de gaten in de beugels wil ik wat groter vijlen zodat er ruimte rondom de schroeven ontstaat waarmee de plank bevestigt word zodat ook daar speling is.
 

Arathonk

  • #4
Overigens gaat het dus over een samengesteld blad:
Screenshot_20220802_092506.jpg

Dat zal wellicht ook schelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu