Keuken en gang vloer egaliseren

Robbie's

  • #21
Worden de leidingen voor electra, gas en water nornaliter in beton meegestort of in de dekvloer? Maak mij beetje zorgen om alle leidingen die geraakt kunnen worden.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #22
Je hebt inderdaad een stroompunt nodig voor de pomp, maar dat kan een normaal stopcontact zijn. De pomp verbruikt zeer weinig stroom, dus een aparte groep is absoluut niet nodig.

Vloerverwarming is inderdaad trage verwarming (warmt langzaam op) en daarom moet je hem zo constant mogelijk laten zijn over de dag. 's Avonds om 22:00 uur lager zetten en de volgende ochtend om 07:30 uur weer aan zetten gaat 'm dus niet worden. Maar omdat het lage temperatuurverwarming is kost het verwarmen veel minder energie (of dat nu gas is of elektrisch via een warmtepomp maakt niet uit).

In het begin is het gewoon "spelen" met de thermostaten op de groepen en elke 2 dagen even aankijken of je het warmer of kouder wilt hebben. Daarna de techniek de rest laten doen en er niet meer aankomen (hooguit in de winter een beetje hoger).

Houd voor vloerverwarming als hoofdverwarming 10 cm tussenafstand aan voor de slangen en laat ze in slakkenhuispatroon leggen. Liefst onder bij een groot raam of langs de schuifpui zelfs nog iets dichter tegen elkaar.

Normaliter worden leidingen inderdaad niet in de dekvloer gelegd. Altijd in de betonvloer daaronder of via de muren en het plafond. Ik heb 150 m2 laten frezen en er is geen leiding gezien.

Denk ook gelijk aan loze leiding in de ruimtes van bijvoorbeeld de ene kant van de kamer naar de andere (langs de muur). Als de frezer toch bezig is, is dat een mooie gelegenheid om een mantelpijp in te frezen. Voor nu (ben je die ene kabel die al jaren langs de plint loopt kwijt) of voor later.
 

Robbie's

  • #23
Bedankt Bert,
Ik heb twee offertes gekregen die ik uiteraard niet zal delen maar de tweede aanbieder heeft het over het direkt vullen met snelcement. Is dat ook een valide optie of voorkeur altijd krimvrije mortel?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #24
Bij mij zijn de sleuven met een reparatiemortel dichtgesmeerd en die was na 1,5 uur al gewoon hard. Dat kan je dus ook snelcement noemen.

Je kan de sleuven in ieder geval nooit gelijk dichtgieten met egaline (dat zou natuurlijk wel het mooiste zijn), omdat de slangen dan kunnen gaan drijven. Je moet ze altijd eerst “vast smeren” met een mortel.
 

Robbie's

  • #25
Weer wat geleerd vandaag, voor toekomstige aanleg warmtepomp mogen de slangen in afdekvloer niet langer zijn dan 80 meter. Dus in mijn geval iets meer groepen.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Robbie's

  • #26
Vorige week de sleutel gekregen en de keuken er uit gesloopr. Stucwerk op de muur zat te los en helemaal afgestoken.

Vandaag ook gekeken hoe de marmeren tegels vastliggen. Zie foto. Helaas niet tegellijm maar een andere materie. Is dit cement en hoe dit op een redelijke manier weg te halen?
Als ik dit beter in keuken en gang door een bedrijf weg kan later halen dan ook prima. Ben benieuwd hoe het beste weg te halen. Ik was met onderstaande begonnen
20230709_184504.jpg
20230709_185011.jpg
20230709_185756.jpg
20230709_185011.jpg
 
Laatst bewerkt:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #27
Met de hand en de beitel op de foto kan het prima, maar veel werk.
Ik zou een redelijk zware boorhamer/sloophamer huren (ongeveer 10 kg) met een brede beitel vergelijkbaar met degene die je nu hebt. 50mm of 75mm breed maakt niet zoveel uit. (bij de verhuurders meestal redelijk duur en SDS-max is met even zoeken meestal ook in de buurt te koop.

reken even uit hoeveel gewicht aan puin eruit komt.
Bijvoorbeeld 9m2 x 4 cm x 2500kg = 900 kg
In mijn gemeente is het voor particulieren duurder om dat te storten dan dat een puincontainer kost.
 
Laatst bewerkt:

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #28
Inderdaad een zware hakhamer van 10 kg huren en lekker er uit beitelen.

Zorg dat je ook een smalle beitel mee huurt. Een brede beitel is fijn als de tegels makkelijk los komen. Moet je echt de machine laten hakken omdat de tegels goed vast zitten, dan kan een smalle beitel beter zijn. Die heeft meer impact (slagkracht) op het kleinere raakoppervlak met de tegel dan een brede beitel.
 

Robbie's

  • #29
Bedankt voor jullie snelle reactie. Ik kan hier verder mee. Fijne avond.
 

Robbie's

  • #30
Mannen van sloopbedrijf die badkamer slopen kunnen gelijk vloer er uit halen voor een zeer schappelijke prijs. Ik ga niet moeilijk doen. Laat de specialusten het maar doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu