Ketel maakt enorme herry

Kobus.K

  • #1
Hallo, wij hebben een kondens ketel van het merk Protherm. Type leeuw. Wanneer de ketel aanslaat is het alsof er met een hamer in geslagen wordt. Dit geluid komt uit de buurt van de brander. Dit geluid is er niet altijd, soms eem paar dagen niets en dan weer een hels kabaal. Wat kan dat wezen en wat kan ik er aan doen?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Weet u zeker dat het merk protherm is?
Ik ken het alleen van andere onderdelen.

Plaats anders even een foto.
 

Kobus.K

  • #3
De kelel is van Protherm, en heb met een monteur gebelt. het schijn te komen doordat alles nog nieuw is en er vettigheid uit de radiatoren en andere onderdelen in het water zitten. schoonmaken zou de oplossing zijn maar dat is aan de prijzige kant en ik vindt het verhaal ook een beetje vaag.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Waarschijnlijk geen nederlands merk :?
 

Pieter Jan

  • #5
Kobus.K schreef:
het schijn te komen doordat alles nog nieuw is en er vettigheid uit de radiatoren en andere onderdelen in het water zitten. schoonmaken zou de oplossing zijn maar dat is aan de prijzige kant en ik vindt het verhaal ook een beetje vaag.
Ik vind dit verhaal ook erg vaag. :?

Het gaat blijkbaar om een nieuwe installatie, wou je daar meteen zelf aan gaan sleutelen?

Lijkt me toch een zaak voor de leverancier...
 

Nova

  • #6
Zo als je zelf al zegt is het een condens ketel dus ik ga er van uit dat het een hr ketel is. als ik de rest van je verhaal lees komt er bij mij als eerst boven dat mogelijk de ketel co2 afgestelt (gas/lucht) moet worden, ik kan het mis hebben ivm je niet zeg als de herrie hoorbaar is tijdens het ontsteken of al tijdens het branden is gebeurd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu