Cv ketel in badkamer maakt hard bonkend geluid.

Mike3

 • #1
Beste forumleden,

Ik was vroeg in de ochtend aan het schrijven op de bank tot ik schrok van het geluid dat er uit mijn cv ketel kwam in de badkamer het was een trillend geluid gevolgd door bonk geluid en de bonk geluiden en het hevige getrill van de ketel bleef ongeveer 20 seconden aanhouden. Het was een opbouwend geluid wat ik hoorde maar dit keer was geluidsnivo zo intens hoog dat ik mij zorgen begon te maken dat mijn buren misschien zouden schrikken van het geluid. Het geluid dat uit de cv ketel kwam klonk heel merkwaardig, het klonk ongeveer zo: ZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzz Bonk..Bonkbonk!!BONK!!BONK!!BONK!!BONKBON!!KBONK!!BONK!!!!BONK!!BONK!!!!!!
Het was een klapperend, trillend en bonkend geluid, en als het een radio geweest zou zijn i.p.v een cv ketel dan waren de spiekers kapot gegaan van het geluidnivo. Dit om aan te tonen hoe bizzar het nivo was. Het klonk alsof er iemand intensief aan het boxen was met mijn ketel. Na die 20 seconden hoorde ik een soortvan klikkend geluid waarna de ketel weer kalm was geworden maar het was wel 20 seconden schrikken, ik was ervan overtuigd dat dat de cv ketel zou gaan ontploffen toen ik het hoorde maar gelukkig is dit niet gebeurd. Toen ik dat klikkend geluid hoorde dat ervoor zorgde dat het hele orkest van bonkgeluiden stopte, hoorde ik water lopen in de gootsteen van mijn bovenbuur maar ik weet niet zeker of het hier mee te maken heeft, wel hoorde ik dat mijn benedenburen aan het praten waren gezien het nog vroeg in de ochtend is hoor je alles maar ik vermoede dat de buren beneden niet spraken voordat de ketel een lawaai maakte in mijn woning. Maar misschien was ik te geconentreerd aan het schrijven en waren zij al wakker voor de ketel begon met herrie maken.

Dat mijn ketel herrie maakt heb ik nu al 4 keer mee gemaakt: 1x op de bezichtiging toen de bezichtiger de kraan open draaide, hij vertelde mij toen dat als het geluid aanhoud ik contact moet opnemen met het bedrijf dat over de ketel gaat. Ik heb in deze woning meerdere keren schoongemaakt voordat ik daadwerkelijk ging verhuizen en heb het toen nog 2x mogen aanschouwen dat mijn ketel herrie maakte maar ik ben nu 3 dagen woonachtig in mijn eigenwoning gezien het mij veel tijd gekost heeft om te verhuizen en vandaag ( dus de 3de dag ) Kwam ik er achter dat het geluid vele malen erger geworden is dan de eerste 3 keer dat ik de ketel zo een geluid hoorde maken. Ik durfde niet eens naar de ketel te kijken toen ik het geluid hoorde en bleef gewoon op de bank zitten met een brok in mijn keel. Nu is het zo dat ik geen enkele verrwarming aan heb staan in mijn woning, alle verwarmingen zijn uit en voelen koud aan wanneer ik ze aanraak en het is mij opgevallen dat de ketel soms voor een paar seconden aangaat terwijl hij dit volgens mij alleen maar hoort te doen wanneer er iemand gebruik maakt van warm water gezien de kachels uitstaan, maar dan zie ik toch voor een paar seconden het getal in mijn ketel omhoog gaan terwijl er geen kraan loopt, dit gebeurd ongeveer 2 keer per dag voor 10 seconden dan gaat het getal in eens aan staan op 3 en vervolgens naar 6 dus eigenlijk gewoon hetzelfde getal wat de ketel vertoont wanneer ik sta te douchen of mijn handen te wassen.

Ik twijfel om er een monteur naar te laten kijken gezien ik niet weet wat er met mijn ketel aan de hand is. In elk geval heb ik voorheen in precies dezelfde soort woning gewoond als waar ik nu in woon maar daar had ik in elk geval nooit herrie uit de ketel dus ik vermoed dat er iets mis kan zijn met de ketel maar herkent iemand dit probleem? ( Dat de cv ketel geluidsruchtig te keer gaat op een willkeurig moment, dat je op het puntje van je bankstel met weide ogen zit te wachten tot je hoort dat die stuk gaat. )
Ik maak me echt zorgen nu ik weet dat de herrie die mijn ketel 4 keer gemaakt heeft de 4de keer zo erg is toegenomen kwa decibel. )

P.S. Als het helpt om erachter te komen wat de oorzaak van het geluid is kan ik een foto uploaden van de cv ketel, Ik ben alleen eventjes mijn usb-stick kwijt door de verhuizing maar dan zoek ik wel even tussen mijn spullen.

Alvast bedankt voor u reactie.

Met vriendelijke groet,
Mike
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #2
Indien huurwoning, de verhuurder inlichten en het laten oplossen.
Indien koopwoning, de verkoper inlichten en het laten oplossen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #3
1x op de bezichtiging toen de bezichtiger de kraan open draaide, hij vertelde mij toen dat als het geluid aanhoud ik contact moet opnemen met het bedrijf dat over de ketel gaat
Ik zou maar snel bellen om dat ding te servicen. Of denk je dat die opzichter zoiets voor de lol zegt?

Dat jij niet weet wat er aan mankeert geeft niets, de monteur heeft vaak wel enig idee van cv-ketels zodat hij kan zorgen dat het werkt zoals het hoort.Daar heeft hij jouw expertise niet voor nodig.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
 • #4
Water bijvullen misschien, lijkt er op dt hij staat te koken.
 

Ceeshobby

 • #5
Over welke ketel heb je het, merk en type?
Driewegklep die blijft hangen?
 

Mike3

 • #6
Hallo Ceeshobby,

Het merk is van Intergas en hij is rond 2010 geplaatst dus het is een vrij nieuwe ketel, wel jammer dat hij soms een raar geluid maakt maar ik heb al een afspraak gemaakt met de wooncoperatie, dus als het goed is komt er vrijdag een monteur langs tussen 8:00 en 10:00, hopelijk weten hun wat dit geluid mag veroorzaken.

Met vriendelijke groet,
Mike
 

Obelix2

Specialist Witgoed
 • #7
Hoeveel is de waterdruk?
 

Mike3

 • #8
Ik weet niet precies hoe ik dit kan zien maar als ik warm water gebruik dan staat er: 6 30 ( In rode getallen. ) Dus misschien dat de warmte een 6 betekend en de 30 hierachter de druk maar dit weet ik niet zeker.

edit: Ik denk dat de druk 6 is en de warmte 30 want ik gebruik best warm water als ik bijvoorbeeld mijn handen was maar niet te heet natuurlijk.

Met vriendelijke groet,
Mike
 

Obelix2

Specialist Witgoed
 • #9
Ergens zit een meter

Op de cv leiding misschien
Of direct onder of naast de ketel

Die moet tussen 1 en 2 bar staan
 

Mike3

 • #10
De rode wijzer staat tussen de 0 en 1 en de zwarte wijzer op de 2.
Hij staat bij mij naast de ketel op een buis die zo te zien naar de verwarming in de badkamer leid.

Met vriendelijke groet,
Mike
 

Obelix2

Specialist Witgoed
 • #11
Dan zit er iig genoeg water in.
Laat de monteur maar eens kijken.
 

Mike3

 • #12
Het water was inderdaad geen probleem.
De monteur drukte op een knopje en dat vreemde geluid vertoonde zich tot mijn verbazing. ( want ik was het alleenmaar gewend om onverwachts te horen ) Maar de monteur repareerde het ( volgens mij met een slangetje ) en vertelde mij dat ik nu in elk geval geen last meer zal hebben van het geluid maar dat mijn pompje aan vervanging toe is maar dit is al genoteerd gezien er toch over een tijdje een inspectie is dus dan is het twee vliegen in één klap betreft de cv ketel. Oja, de monteur zei dat de reden van het geluid teveel gas was. ( ik vermoeden eigenlijk al dat het zo iets was gezien het vóór de reperatie wel eens klonk alsof er iets dwars zat in de cv maar ik ben blij dat het nu opgelost is. )
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu