Kerk ombouwen tot woning

Atsehamers

  • #1
Hallo allemaal,

net nieuw op het forum en hoop dat er iemand is die mij van goed advies kan voorzien.

Ik heb samen met mijn vriendin een klein kerkje gekocht en gaan deze ombouwen tot woning. aangezien we met een klein budget werken moeten we creatief zijn met onder andere de bouwmaterialen. Gelukkig de mazzel dat mijn beste vriend een architect is! Hij heeft al een tekening gemaakt met een paar ideeën.

nu komt de vraag: we willen de trap laten opmetselen (door een vakman) met doorgezaagde stoeptegels. Deze zijn meestal gratis en als je ze doormidden slijpt zijn ze nog mooi ook.

Is het mogelijk om met stoeptegels een trap te metselen? heeft iemand hier ervaring mee of een idee over?
is er een tegelslijper waarmee ik redelijk makkelijk een paar honderd van deze tegels mee kan doorslijpen. met een haakse slijper gaat dit natuurlijk niet lukken.

ik hoor het heel graag

 

Fiesiekus

  • #2
Stoeptegels zijn van uitgehard beton. Metselen lukt niet of slecht. Optie is om ze te lijmen/kitten.
 

Atsehamers

  • #3
Bedankt voor je antwoord. Zit al beetje te zoeken op internet naar lijmen/ kit. Kan echter niets vinden. Kun je me hier nog een tip over geven of moet ik naar een specialist?

ga er vanuit dat lijmen/ kitten een stuk duurder gaat worden dan gewoon metselen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Heel bijzondere foto!
*wgb*
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Voor het doorzagen van de tegels zou je, voor een dag of wat een watergekoelde diamandzaagtafel kunnen huren. Geeft ook minder stof en gaat veel nauwkeuriger dan doorslijpen.
 

Droid

  • #7
Even over het ontwerp. Ziet er stoer uit.

Mijn ervaring met architecten is echter dat ze vaak iets moois tekenen, maar weinig rekening houden met de constructie. De verdiepingsvloer ziet er nogal dun uit, en waar draagt ie zn kracht af?

Neem een constructeur in armen om de bestaande situatie te bekijken en te berekenen hoe en wat kan!

Stel dat je een aantal kolommen / liggers nodig hebt dan wordt het beeld in één keer heel anders... iets wat noodzakelijk is, maar geen rekening mee wordt gehouden in de ontwerpfase.
 

Atsehamers

  • #8
Bedankt voor jullie goede tips!

de architect heeft al contact gehad met een constructeur om te informeren of het mogelijk is. In eerste instantie leek hem dat geen probleem. We moeten nog even afwachten wat de daadwerkelijke uitkomst van zijn onderzoek is.

zit ook nog met de badkamervloer. Ik wil hier een giet vloer inleggen of een andere vloeiende vloer. heeft iemand hier ervaring mee? is het waterdicht genoeg, wordt het niet te glad?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu