Schuurzolder ombouwen tot een kamer

Jack2406

  • #1
Goedemiddag,
Ik wil mijn schuurzolder ombouwen tot een kamer om rustig met wat vrienden wat te kunnen drinken en ik heb hier wel wat geld voor, maar heb liever niet dat het super duur wordt.
Er zit een stenen achterwand in en het plafond bestaat grotendeels uit isolatiemateriaal en voor een klein deel uit lichtplaten. Het liefst zou ik dit allemaal netjes wegwerken zodat er gewoon een egale wand en plafond inzit. Wat is de eenvoudigste en goedkoopste manier om dit zelf goed af te werken?
Bij voorbaat dank

 

Ralph

  • #2
Wit sauzen die hele mikmak.
 

Geus

  • #3
Wat wil je precies? Balken ook uit het zicht? Lichtplaten behouden of ook dicht? Moet er nog meer isolatie komen? Moet de muur glad, of is verfen voldoende?

Gewoon alles verfen is zeker een optie en geeft de ruimte vast een heel ander aanzicht voor relatief weinig geld. Alles wit maakt het wel heel erg steriel, beetje stoeien met kleur kan sfeer geven.
 

Jack2406

  • #4
De balken kunnen gewoon in het zicht blijven, de muur en de lichtplaten liever niet. Het probleem met verven is dat er veel beschadigingen aan de isolatie zitten dus dat er dan allemaal gaten zitten. Is het op de een of andere manier met gipsplaten te fixen?
 

Imco

  • #5
Regelwerk tegen de balken aan en daarop gipsplaten schroeven. Filleren, voorstrijken en verven. Eventueel kun je ook het regelwerk tussen je balken maken maar dan blijven de balken in het zicht. Je zou ervoor kunnen kiezen om tussen de gipsplaten en de huidige isolatieplaten nog extra isolatie aan te brengen.

Je kunt een voorzetwand voor de huidige muur plaatsen met metalstud (of hout) en gipsplaten. Dan ben je van de ongelijke beschadigde muur af, maar verlies je dus wel iets aan ruimte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu