Geluidsdichte kast maken voor compressor

Ronny

Specialist Verwarming
  • #21
Ik heb genoeg compressoren gezien die ingebouwd waren in een geluidwerende kast.
Natuurlijk moet je rekening houden met lucht toevoer, temperatuur en ventilatie maar het
is niet onmogelijk. De compressoren waar ik het nu over heb werden gebruikt in de duik industrie.
(200-300 bar) De lucht toevoer kwam dan meestal van buiten via een PVC pijp.
 
  • Like
Waarderingen: stylish

stylish

  • #22
@Ronny Je klinkt als mijn man, hehehe

Andere forumlieden raden juist weer pvc af... Zelf ben ik niet zo bang dat de inlaten geluidsschotten moet hebben want de luchtstroom gaat tegen de geluidsstroom in en ik wil rap en veeeeel lucht naar de compressor hebben. De uitlaat wil ik voorzien van geluidsschotten met geluidsabsorberend schuim en voorzien van twee 30 cm geluidsarme 12V A-r-c-tec (geen reclame -lol-) fans die ook gebruikt worden bij serverkasten. Weg met die hitte, onderdruk is goed. Alleen wil ik op de inlaten wel hepa filters hebben om stof richting de compressor op te kunnen vangen.

Heb je nog tips, my man?

groeten en je geeft me weer hoop, haha
 

ADDave

  • #23
Ik moet je helaas uit de droom helpen dat je het compressorgeluid niet meer hoort omdat de luchtstroom de andere kant op gaat. Zo werkt dat niet.

Of je moet zoveel lucht naar binnen trekken dat het stromingsgeluid meer lawaai maakt dan de compressor zelf, maar dat lijkt me ook niet helemaal de bedoeling, laat staan de enorme ventilator die je daar voor nodig hebt :lol:
 
  • Like
Waarderingen: stylish

stylish

  • #24
dus blijft mijn schets zoals die is, wel met schotten dus... Dacht dat onderdruksituatie in de kist gunstiger zou uitpakken.
 

stylish

  • #25
Overdruk is gunstiger vanwege de hitteproductie in de kast
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #26
Maakt niets uit. Nogmaals: Investeer in een geluidsarme compressor en vergeet de rest van je plannen.
 

stylish

  • #27
Zoals ik mijn eerdere berichtgeving heb gepost, mijn beste @Walker: Degene die ik heb is niet zo slecht qua geluidsproductie en het debiet van 350 liter/min heb ik domweg nodig. Ik ga geen compressor kopen van dik 2k eurie, dit wordt me te gek. Dus ik was eerlijk gezegd op zoek naar de mogelijkheid om voor een paar honderd euro max een oplossing zelf te bouwen om >10dB(A) te reduceren zodat het wat aangenamer wordt voor mij en de buren, haha
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #28
Voor €550,- heb je een stille 375L/min compressor. 53-60dBA
 

stylish

  • #29
@Rooster kan je me geen PM sturen welke je hebt gezien aub aangezien we hier niet "en public" reclame mogen maken... ik dank u beleefd -lol-
 
Laatst bewerkt:

stylish

  • #30
Bottomline: stillere compressoren in de prijsrange (max 800 euro) hebben netto minder luchtproductie. Dus ik moet OF een extra buffertank opnemen EN die stillere compressor aanschaffen welke @Rooster adviseert (nogmaals dank, vriend) OF een geluidsoplossing verzinnen. OF afscheid nemen van de goede relatie met de buren, woehaha. Er moet toch wel iets te verzinnen zijn om de geluidsoverlast met een paar decibels terug te dringen??
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #31
stylish schreef:
Er moet toch wel iets te verzinnen zijn om de geluidsoverlast met een paar decibels terug te dringen??
Als je hier vragen hebt over een compressor kan je voor die prijs niets fatsoenlijks kopen.
Maar nu de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Maar goed dat ik niet met dit probleem bezig ben wat een uitdaging zou het zijn geweest.
En nou niet meer lullen maar poetsen.
 
  • Like
Waarderingen: stylish

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #32
Geen idee of het je verder helpt en ik ben absoluut geen deskundige op dit gebied, maar kijk eens naar omhuizingen die ze gebruiken voor buitenunits van warmtepompen en hoe die in elkaar zitten.
 
  • Like
Waarderingen: stylish

stylish

  • #33
@Wgb Dank voor je reactie en fijn dat je meedenkt, maar ik heb geen vraag over de compressor maar ik zoek een oplossing voor een paar honderd euro om het geluid te beteugelen ergo doen afnemen. ik heb super tevreden met mijn beestje, alleen klagen de buren soms als deze te vaak aanslaat omdat ik bezig ben. Deze compressor staat in een houten schuur welke werkt als een klankkast, vrees ik...
 

stylish

  • #34
Wgb schreef:
En nou niet meer lullen maar poetsen.
Wat bedoel je hiermee? beantwoord ik teveel? ik vind het wel zo netjes om bepaalde personen hier te bedanken of erop te reageren want ik vind het supertof dat ik feedback krijg en ik deel graag mijn kennis (al of niet recentelijk) opgedaan. Samen kunnen we veel realiseren.
 

stylish

  • #35
Wgb schreef:
Het is toch leuk en leerzaam en of je zoiets voor elkaar kan krijgen. Als we alleen maar aan besparen goedkoper en dan nog eens goedkoper denken zijn we dan goed bezig?
Vroegen zochten de mensen elkaar op om ervaringen te delen. Die eigenschap hebben we dankzij het internet afgeleerd.
Terwijl dit juist een steun in de rug was voor me, want dit was supertof wat je schreef... ik dacht echt: nu krijg ik feedback of ideeen: iedereen mag spuien, niet geschoten, altijd mis. We kunnen het proberen, toch?! Nou ja, ik ga het maken en als het werkt, dan deel ik het hier -lol-
 

stylish

  • #36
Nu las ik op www dat massa helpt. Wat nu als ik de compressor in een aparte ruimte zet van kalkzandsteenblokken en die deur voorzie van een rooster welke gebruikt worden in zogenaamde suskasten zoals @Boertje125 als tip meegaf?! Dan zal de warmte wel oplopen in die ruimte, zou dat een probleem zijn als ik deze bijv. 2 bij 1 zou maken? ik zou de ruimte aan kunnen sluiten op de WTW installatie om de warme lucht af te voeren en de energie te hergebruiken. De compressorruimte ga ik dan wel voorzien van een rubberen vloer...
 
Laatst bewerkt:

Rooster

Specialist Geluid
  • #37
Probleem blijft het geluiddicht maken van de luchttoe- en afvoer. Beter dan dat wordt het niet. Dan maakt het dus niet uit of je de kast van hout of kalkzandsteen maakt. De zwakke schakel is de luchttoe- en afvoer.
Mid en hoog krijg je met een simpele suskast wel gedempt (blijkt ook uit het YT filmpje dat ik plaatste). Laagfrequent gebrom is moeilijk (en dat is wat de buren uiteindelijk nog zullen horen), daar moet je met andere middelen aan de gang.
Kwart golfpijpen, Helmholz-resonatoren. Meta-materialen zijn ook erg hip tegenwoordig, ik kwam die ook tegen bij een Nederlandse fabrikant van Warmtepomp-omkastingen.

Of je zorgt dat je begint met een veel stillere bron: stille compressor. Simpel maar kost geld.
 
  • Like
Waarderingen: stylish

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #38
Ik denk helemaal met je mee. Je krijgt de tip een decibel meter te downloaden. Meten is weten.
Je geeft op geluidsniveau is ca. 72dB (A) wat redelijk is, toch?! . Zelf gemeten?
Een pasklaar antwoord heb je hier gekregen. Inloggen, bankrekening paraat morgen in huis.
Meer info of ervaring is er nog niet.

De praktijk zal je wijzer moeten maken, vandaar niet lu enz.

Wat gebeurd er als je een kist of desnoods iets van pallets, zijn ruim beschikbaar, om die compressor te zetten, gewoon 5 wanden op de vloer.
Even aanzetten even meten wat gebeurd er met de decibellen.
Nog teveel decibellen bekleed je constructie of pak het in met alles waarvan je denkt dat kan het geluid dempen. In die pallets kan je van alles kwijt.
Enz. enz.. Zijn de decibellen aanvaardbaar komt de koeling aan de beurt.
De kans is groot dat Rooster gelijk heeft hij is de specialist op het gebied van geluid. Ik weet ook er is niets lastiger dan geluid. Geleerd en ervaren met video maken.
Onderzoek en behoud het goede. Maar belangrijk is wat vinden voor je buren aanvaardbaar.

Enne die filmpjes kunnen goede info geven. Op het gebied van dakbedekking kijk ik daar graag naar.
Weet al heel lang dat als de uitvoering voor mij belangrijk wordt stopt het beeld en is het klaar.
Of een film maken over de uitvoering van details op het dak. Staan ze buiten het dak dus op de vloer.
Ik kan je verzekeren als je om je werk kan lopen is vaak beter uitvoerbaar dan als je op het dak staat.
Dat is niet het doel van het filmpje lastige dingen laat je niet zien.
 
  • Like
Waarderingen: stylish

stylish

  • #39
@Wgb en @Rooster ik volg jullie helemaal en mijn dank is groot. meta-materialen, klinkt hip. Ga ik ff induiken. En, ja wgb: Yup, zelf gemeten met 2 verschillende apps -lol- 1 meting is geen meting. Die bas brom is bekend. Ben al jaren fan van joostdevree zijn website. De vloer lijkt me het meest spannend zeg maar. Jullie zijn toppers...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu