Kantelramen dubbelglas

Birdy

  • #1
Hoi,

Wij hebben een aantal kleine kantelraampjes, "bovenlichten" boven de openslaande ramen in onze slaapkamers. Deze waren enkel glas dat aan de buitenzijde met stopverf was afgewerkt. Ze kunnen ongeveer 45 graden naar buiten worden gedraaid.
Deze waren rot en zijn vervangen door dubbelglas. Deze zijn uitgevoerd met ventilatieglaslatten aan de buitenzijde. Nu konden we de oude ramen met regen open laten staan, maar bij de nieuwe ramen komt er water in de openingen van de ventilatieglaslatten te staan, wat dus vocht op het ongeverfde hout van het raam geeft. Dit lijkt ons niet echt wenselijk.
Het alles is uitgevoerd volgens KVT95.

Zijn hier oplossingen voor? Mijn draairamen onder de kantelraampjes hebben ipv ventilatieglaslatten 3 boringen onderin het raam naar het dubbelglas toe, en gewone dichte glaslatten. Dit lijkt mij ivm het opendraaien van mijn kantelramen ook beter. Is dit gebruikelijk, en zelf te doen? Ons dubbelglas en de garantie moeten natuulijk niet in gevaar komen...

Maar de plens water die nu van de raampjes komt bij het sluiten na een regenbui geeft ons ook niet echt een goed gevoel.

Bedankt alvast,

Birdy
 

Tiho

  • #2
Alleen de onderste lat is geventileerd toch zeker?
 

Birdy

  • #3
Jazeker, alleen de onderste lat (in alle 5 de raampjes), maar als het raampje open staat komt daar natuurlijk precies water in te staan...
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Neem dan een glaslat die buiten het raam steekt en waar een sponning in zit, zoals de afbeelding


glaslat hier wel afgebeeld in een kozijn
 

Birdy

  • #5
Een neuslat! Bedankt voor de tip.
Wist niet dat ze die in deze kleine maten hadden...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu