Kan niet aan kleine bout met sleutel

Shetisec

  • #1
Beste klussers,

Bij de verhuis afgelopen weekend is de menu knop van onze wasmachine stuk gegaan (lomp, ik weet het), en om geld uit te besparen besliste ik om hem zelf te vervangen. Op zich geen probleem ware het niet dat ik bepaalde bouten moet losvijzen, om het paneel te verwijderen, maar ik kan niet aan de laatste bouten. Die zitten in een klein gaatje (zie foto) en mijn sleutel past hier niet in. Zijn er mensen die hier een oplossing voor hebben? Ik dacht eraan om een hele smalle tang te kopen en ze zo te proberen losschroeven, maar weet niet of dit de beste oplossing is.

Alvast bedankt!

Ruben (Shetisec)

 

Poster

  • #2
Hallo

Met een pijp sleuteltje ?

Grt.
 

Shetisec

  • #3
Heb ik geprobeerd, maar het lijkt alsof een 6mm pijpsleuteltje te groot is (past helemaal niet in de opening), een 5mm past er wel in, maar draait door (krijgt geen grip op de bout) dus lijkt mij te groot, maar een 4mm is te klein. Kan het dat Whirlpool bouten gebruikt waarvoor ik een 4.5mm nodig heb? Het lijkt alsof het dezelfde bouten zijn als diegene die ik moet losschroeven om de bovenkant open te maken, maar die sleutel krijgt geen grip op de bouten.

Groeten,

Ruben
 

Poster

  • #4
Is het geen 1/4 " (bijna 6 mm)

Grt.
 

Shetisec

  • #5
Ik heb geen zulke sleutels, maar is 1/4 inch niet meer dan 6mm? Als 6mm te groot is zal 1/4 inch dat toch ook zijn, niet?

Ruben
 

Poster

  • #6
Ja, klopt verkeerd gekeken, :oops: kijk eens bij sleutelmaat 3/16" = 4,8 mm, die moet passen, die zijn te koop in dop-schroevendraaiers .

Grt.
 

Shetisec

  • #7
Ok, zal ik doen. Hartelijk bedankt voor de hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu