Spiegelende glazen??

Guinness

 • #1
Hallo,

We zitten met een living die vlak naast de straat is. Momenteel hebben we van die ouderwetse doorschijnende gordijnen.
We hadden nu gedacht aan spiegelende glazen om die ouderwetse gordijnen weg te laten (we hebben ook nog rolluiken). Na wat info hebben we gehoord dat die glazen tamelijk veel licht tegenhouden. Er werd ons aangeraden niet de meest spiegelende glazen te nemen maar een tussensoort.
We hebben alleen schrik, als we een tussensoort nemen, dat er dan nog teveel inkijk is en dat we dan toch weer doorzichtige gordijnen gaan moeten plaatsen. We willen nl niet dat iedere voetganger onze living kan binnenkijken.

Heeft er iemand een idee, een tip?
 

Sxnder

Specialist Elektra
 • #2
Met spiegelende ruiten denk ik dat je huis een beetje de uitstraling van een bordeel krijgt (beetje te extreem toch?). Kun je niet gewoon een strook van die matte folie op het raam plakken?
 

Kowrds

 • #3
Of gezandstraald glas is wel duurder dan folie
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #4
Zolang het buiten lichter is als binnen zal je met spiegelfolie niet naar binnen kunnen kijken, 's avonds zit je echter in de etalage.
 

Guinness

 • #5
Sxnder schreef:
Met spiegelende ruiten denk ik dat je huis een beetje de uitstraling van een bordeel krijgt (beetje te extreem toch?).
Bordeel?
Vraag me dan af hoe ze dan wel aan klanten raken als ze aan spiegelende ruiten poseren.
 

Sxnder

Specialist Elektra
 • #6
Ik bedoelde eigenlijk meer zo'n besloten 'club' dus bordeel was misschien niet zo goed gekozen :wink: .
 

Niniki

 • #7
Waarom dan geen in betweens? Er zijn er waarbij je wél naar buiten, maar niet naar binnen kunt kijken, volgens mij.
 

Guinness

 • #8
Wel ja, over zo'n venster spreken we dus.
 

Krunnie

Specialist Elektra
 • #9
Geen idee welke ruitafmetingen je over spreekt, maar je hebt in de autohandel folie die je op ramen plakt waardoor je wel naar buiten kunt kijken maar anderen niet naar binnen. Die zijn er in verschillende donker en spiegel gradaties. Wij hebben er eens kleine ramen mee beplakt en het resultaat was perfect. Alleen kan ik mij herinneren dat die rollen maar 50 of 60 centimeter breed zijn waardoor ze voor een grote ruit niet toe te passen zijn.

Toevoeging:
Zat net op internet te kijken en zag dat ze dat spul ook voor woningbouw leveren. Dan heet het spiegelfolie of privacy folie.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #10
Je hebt dan wel, zoals headhunter al schreef, een omgekeerd effekt als het buiten donker is en binnen het licht aan hebt.
 

Krunnie

Specialist Elektra
 • #11
Als het buiten donker is en binnen is het licht aan zit je sowieso in een etalage, met of zonder folie :cool:
 

Waldy

Specialist Zonwering
 • #12
Krunnie, waarom zou je dan nog geld uitgeven aan folie?

Hangt een beetje van de hoogte waar de ramen zitten tov het trotoir, maar ik kan me indenken dat je de onderste strook glas aan de binnenzijde voorzien van folie zeg maar 50 of 60 cm hoog.
Mensen die buiten lopen kijken tegen de folie aan en binnen heb je toch voldoende licht door het blanke glas boven de folie
 

Guinness

 • #13
Aangezien we nog enkele beglazing hebben, hadden we gedacht om de ruiten te vervangen naar isolerend glas waarin dat spiegelend effect in verwerkt is (dan hebben we geen folie nodig). Er bestaan verschillende gradaties in spiegeling.
Het meest spiegelend, houdt ook het meeste licht van buiten tegen. Nu hebben we schrik dat het dan te donker zou worden in de living. Als we minder spiegelend nemen, hebben we schrik dat er nog teveel doorkijk is. Nu komen we er niet uit, wat we het best doen...
 

Kloek77

 • #14
Ga dan voor gestraald glas of een matte folie, daar komt nog genoeg licht door heen en biedt nog steeds privacy als het buiten donker is en binnen licht.
Spiegelcoating neemt al snel de helft van het licht weg.
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #15
Bij isolatieglas geen folie aan de binnenkant plakken ivm warmteopbouw.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu