Kamerthermostaat met extra voeler/sensor

Twan81

  • #1
Hallo,

In de woonkamer hebben wij een houtkachel. Wanneer ik lekker hout stook wordt het warm in huis en slaat de CV ketel af. Het bekende probleem treed dan op. Elders in huis is het "te koud". Echter in de woonkamer is het ook niet altijd even behaaglijk. Bij de kachel is het lekker warm. Bij de thermostaat (3 meter verder op) is het 22 graden. Bij het raam, de andere kant op 5 meter vanaf de kachel is het 19 graden. Hier zou ik het graag wat warmer willen hebben.

Wie weet van welk merk/type een klokthermostaat bestaat waarbij een externe (draadloze) voeler ergens (op de plaats waar het 19 graden wordt) kan worden zodat de CV ketel alsnog aan slaat en de vloerverwarming zijn werk kan doen?

Alvast bedankt!

Groeten!
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Een merk of type noemen is hier niet toegestaan, maar googlet u eens op "zoneregeling" Er zijn overigens legio thermostaten met een aparte vloersensor te koop.
 

Xr8

  • #3
Er zijn ook thermostaten te verkrijgen met een openhaard functie. Je thermostaat werkt dan zonder naar de ruimtetemperatuur te kijken. Werkt prima is mijn ervaring. Weet niet of deze thermostaat voor alle merken te krijgen is.

@Degooyer. Wel eens van PB gehoord?

Succes.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Er zijn ook thermostaten van een bekend merk, waarop gewoon een externe voeler aan te sluiten is.
Als je een beetje handig bent, kan dit bij elke thermostaat wel trouwens.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu